Plněné žampiony s mačkanými brambory
HelenaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1888 KJ
- tuky
- 30 g
- bílkovina
- 28 g
- sacharidy
- 16 g
- nasycené mastné kyseliny
- 5 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- vláknina
- 2 g
- cukry
- 1 g
- draslík
- 300 mg
- sodík
- 232 mg
- fosfor
- 119 mg
- vápník
- 98 mg
- cholesterol
- 69 mg
- hořčík
- 37 mg
- železo
- 2 mg
Ingredience
- 500 g hovězího masa (mleté)
- 100g slaniny
- 250g zelených lusků
- 12 žampionů
- 10 větších brambor
- 1 vajíčko
- 1 rohlík
- trochu mléka
- Sůl
- Pepř
- 50 g másla
- 1 střední cibule
- 1 střední brambora
- Koření na mletá masa
- 50 g sýru eidam (3 plátky)
Postup:
-
Příprava žampoinů
- Očistíme si žampiony, opatrně vydlabeme.
- Nožičky a ,,vydlabané,, zbytky nakrájíme na malé kousky
- Rohlík natrháme na malé kousky a namočíme do trochy mléka
- Mleté maso si dáme do misky, přidáme zbytky žampionů, rohlík, vajíčko, sůl, pepř a trošku koření na mletá masa - všechno dobře promícháme
- Touto směsí naplníme vydlabané žampiony, které dáme na plech, vyložený pečícím papírem.
- Na vrch dáme kousek platkového sýru.
- Pečeme na 180°C cca 30 min.
- Příprava přílohy
- Brambory oloupeme, nakrájíme a dáme vařit.
- Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme na drobno nakrájenou cibuli
- Uvařené brambory si rozmačkané a přidáme osmaženou cibuli
- Do dalšího hrnce si dame vařit osolenou vodu - do vroucí vody dáme na 10 min vařit lusky.
- Když jsou hotové, scedíme je, dáme stranou a ve stejném hrnci rozpustíme trochu másla
- Přidáme nakrájeného slaninu, kterou osmahneme
- Do hrnce přidáme zpět lusky a promícháme
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.