Brambory zapečené se smetanou

Peťula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 20 minut
Příloha z brambor, nebo je možné s nimi upéct i maso a potom je to plnohodnotný skvěle chutnající oběd

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1838 KJ
sacharidy
58 g
tuky
20 g
nasycené mastné kyseliny
13 g
bílkovina
6 g
vláknina
5 g
cukry
4 g
draslík
1,155 g
fosfor
100 mg
hořčík
72 mg
vápník
50 mg
sodík
31 mg
železo
5 mg

Ingredience

  • 1 kg brambor
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • sůl
  • cibule
  • 200 g mražené zeleniny (polévková směs)
  • špetka kari

Postup:

  1. Brambory cca 2 (středně velké) na osobu, umyjeme a oškrábeme. Nakrájíme je na plátky - čím tenčí, tím dříve budou upečené.
  2. Cibuli nakrájíme na kolečka.
  3. Do pekáčku naskládáme vrstvu brambor, posolíme, okořeníme, položíme vrstvu cibule a mražené zeleniny a pokryjeme vrstvou brambor, kterou zase posolíme.
  4. Podle množství můžeme udělat více vrstev.
  5. Můžeme navrch nastrouhat tvrdý sýr.
  6. Zalijeme smetanou, přiklopíme druhým pekáčkem a dáme péct do vyhřáté trouby.
  7. Pečou se při 200 stupních asi 20 minut. Pokud k bramborám přidáme plátky masa (krůtího, kuřecí prsa, vepřové řízky), přizpůsobíme dobu pečení masu.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.