Brambory zapečené se smetanou
PeťulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1838 KJ
- sacharidy
- 58 g
- tuky
- 20 g
- nasycené mastné kyseliny
- 13 g
- bílkovina
- 6 g
- vláknina
- 5 g
- cukry
- 4 g
- draslík
- 1,155 g
- fosfor
- 100 mg
- hořčík
- 72 mg
- vápník
- 50 mg
- sodík
- 31 mg
- železo
- 5 mg
Ingredience
- 1 kg brambor
- 250 ml smetany ke šlehání
- sůl
- cibule
- 200 g mražené zeleniny (polévková směs)
- špetka kari
Postup:
- Brambory cca 2 (středně velké) na osobu, umyjeme a oškrábeme. Nakrájíme je na plátky - čím tenčí, tím dříve budou upečené.
- Cibuli nakrájíme na kolečka.
- Do pekáčku naskládáme vrstvu brambor, posolíme, okořeníme, položíme vrstvu cibule a mražené zeleniny a pokryjeme vrstvou brambor, kterou zase posolíme.
- Podle množství můžeme udělat více vrstev.
- Můžeme navrch nastrouhat tvrdý sýr.
- Zalijeme smetanou, přiklopíme druhým pekáčkem a dáme péct do vyhřáté trouby.
- Pečou se při 200 stupních asi 20 minut. Pokud k bramborám přidáme plátky masa (krůtího, kuřecí prsa, vepřové řízky), přizpůsobíme dobu pečení masu.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.