Dýňový krém
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1277 KJ
- tuky
- 22 g
- sacharidy
- 15 g
- nasycené mastné kyseliny
- 14 g
- bílkovina
- 3 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- vláknina
- 2 g
- vápník
- 50 mg
- cholesterol
- 30 mg
- draslík
- 21 mg
- fosfor
- 5 mg
- hořčík
- 3 mg
- sodík
- 3 mg
Ingredience
- 600 g dýně hokaido
- 1 l zeleninového vývaru
- trocha Slunečnicového oleje
- 50 g másla
- 1 větší cibule
- 150 ml smetany
- sůl
- bílý pepř
Postup:
- Z dýně vybereme semínka, nakrájíme nahrubo a dáme péct v pekáčku při 160°C 30 – 40 minut do měkka a poklademe ji polovinou másla.
- Cibuli nakrájíme (nemusíme příliš na drobno) a na slunečnicovém oleji ji v kastrolu zpěníme do sklovata.
- Následně zalijeme zeleninovým vývarem a přivedeme k varu. Vložíme do kastrolu upečené dýně a polévku rozmixujeme.
- Dle chuti osolíme a přidáme mletý bílý pepř.
- Na závěr do polévky nalijem na zjemnění smetanu a zašleháme i zbylou polovinu másla.
- Ozdobit můžeme dýňovými semínky, případně zelenou petrželkou. Já jsem použil dýňový olej, petrželku a chilli vlákna.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Tilápie s karotkovým pyré a luštěninami
Kuřecí prsa s pepřovou omáčkou a pečenými bramborami
Rajčatové rizoto
Soba nudle s krevetami, kuřetem a houbami shitaake
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.