Penne se špenátem a kuřecím masem
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3345 KJ
- sacharidy
- 80 g
- bílkovina
- 37 g
- tuky
- 35 g
- nasycené mastné kyseliny
- 14 g
- vláknina
- 6 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 4 g
- cukry
- 3 g
- draslík
- 1,467 g
- lepek
- 1 g
- fosfor
- 285 mg
- vápník
- 229 mg
- hořčík
- 122 mg
- cholesterol
- 117 mg
- sodík
- 103 mg
- železo
- 7 mg
- zinek
- 2 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 400g penne
- 600 g listový špenát
- 600g kuřecího masa
- 1 malá cibule
- olivový olej
- 50g máslo
- 150ml smetana
- 4 stroužky česneku
- ml pepř
- sůl
Postup:
- Cibuli a česnek nakrájíme na malé kostičky a lehce osmahneme na oleji do sklovata, přidáme na drobno nakrájené kuřecí maso a dobře promícháme a orestujeme.
- Přidáme listový špenát - rozmrazený a vymačkaný od vody.
-
Společně chvíli dusíme.
- Směs okořeníme pepřem a solí a zalijeme smetanou.
- Přivedeme k varu a velmi krátce povaříme, krátce aby špenát nezčernal.
- Podáváme s těstovinami.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.