Tagliatelle a Lá Milanese

Helena
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 5
Příprava: 10 minut
Vaření: 40 minut
Těstoviny a smetanovo-špenatová omáčka, dobrota z naprosto dostupných surovin
Suroviny - smetana, sýr, špenát

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3602 KJ
tuky
61 g
bílkovina
38 g
nasycené mastné kyseliny
37 g
sacharidy
35 g
vláknina
2 g
lepek
1 g
sůl
1 g
cukry
1 g
draslík
229 mg
fosfor
163 mg
cholesterol
64 mg
vápník
62 mg
hořčík
32 mg
železo
1 mg
sodík
1 mg

Ingredience

  • 500 g kuřecích prsou
  • 250 g tagliatelle
  • 150 g listového špenátu (baby)
  • 800 ml smetany (na vaření)
  • 100 g taveného sýru
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 cibule
  • 50 g sýru parmazán (na posyp)
  • Podravka
  • Sůl
  • Pepř

Postup:

  1. Maso si nakrájíme na malé kostičky, cibuli nakrájíme na jemno a stejně tak česnek
  2. Do hrnce dáme cibuli a smažíme, za chvíli přidáme česnek a smažíme, potom maso - smažíme do zlatova
  3. Nalijeme smetany, přidáme 4 sýry
  4. Dochutíme solí a jednou lžičkou podravky
  5. Zredukujeme
  6. Nakonec dáme celé listy špenátu a vaříme cca 3 min
  7. V průběhu dáme do druhého hrnce vařit osolenou vodu
  8. Těstoviny vaříme podle návodu
  9. Můžeme na konec posypat sýrem (já dávám parmazán)

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.