Bramborové šišky se slaninou
JiřuleSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2861 KJ
- sacharidy
- 66 g
- tuky
- 37 g
- bílkovina
- 19 g
- vláknina
- 5 g
- sůl
- 2 g
- sodík
- 1,179 g
- draslík
- 1,003 g
- lepek
- 1 g
- fosfor
- 334 mg
- cholesterol
- 152 mg
- vápník
- 94 mg
- hořčík
- 78 mg
- železo
- 3 mg
- zinek
- 2 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 500 g brambor
- 350 g slaniny
- 200 g polohrubé mouky
- 2 vejce
- sůl
- 400 g kyselého zelí
Postup:
- Brambory si uvaříme v celku i se slupkou.
- Po vychladnutí je oloupeme.
- Brambory nastrouháme na jemno.
- Přidáme vejce, mouku a sůl, vše propracujeme a uděláme šišky.
- Vaříme v osolené vodě - když vyplavou, tak po 1-2 minuty je vyndáme do misky.
- Zelí si překrájíme, aby nebylo tak dlouhé, dáme do hrnce s vodou a přidáme lžičku cukru a kmín.
- Povaříme tak 15 minut.
- Slaninu si nakrájíme na malé kostičky, dáme na pánev a osmahneme.
- Slaninu a zelí smícháme dohromady. Přizdobíme na talíř a dobrou chuť.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Základní kváskový chléb
Kuřecí steak s cherry rajčátky a pečenými bramborami
Tahini cookies
Špaldové rybízové muffiny (vegan)
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.