brokolicový krém
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1501 KJ
- tuky
- 22 g
- sacharidy
- 18 g
- nasycené mastné kyseliny
- 14 g
- bílkovina
- 7 g
- vláknina
- 5 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- cukry
- 2 g
- lepek
- 1 g
- draslík
- 970 mg
- fosfor
- 202 mg
- vápník
- 194 mg
- hořčík
- 54 mg
- sodík
- 24 mg
- cholesterol
- 20 mg
- železo
- 2 mg
Ingredience
- 50 g másla
- 1 cibule
- 50 g hladké mouky
- 2 l zeleninový vývar
- 1 kg brokolice
- 3 dl smetany na šlehání
- muškátový květ
- 2 stroužky česneku
- sůl
Nástroje
-
kastrol
Postup:
- Z brokolice odkrájíme růžičky, košťál nakrájíme větší kousky
-
Do poloviny zeleninového vývaru vložíme kusy košťálu, a vaříme 20- 30 minut.
-
Na másle zpěníme nakrájenou cibuli a česnek, za stálého míchání přisypeme mouku, chvilku restujeme a zalijeme zbylou polovinou chladného vývaru nebo vody. Promícháme a a přivedeme k varu. Přilejeme horký zcezený vývar, ve kterém jsme vařili košťály.Vaříme na mírném ohni , za stálého míchání nejméně 10 – 5 minut, aby nebyla v chuti cítit mouka.
- potom vložíme růžičky brokolice, necháme znovu přejít varem, ale jen chvíli..když se brokolice vaří déle, tak ztmavne a polévka není hezky zelená..nakonec rozmixujeme, zjemníme smetanou, ochutíme nastrouhaným muškátovým oříškem a můžeme podávat
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Máslové velikonoční jidášky
Extrasemínkový chléb se sušenými rajčaty
Lahodné hovězí na pepři a červeném víně
Kuřecí řízky v těstíčku se sýrem
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.