Bramboráčky s masovou směsí sypané sýrem

Mišula
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 20 minut
Vaření: 40 minut
Bramborák tak trošku na náš způsob
Příprava směsi

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2045 KJ
bílkovina
40 g
tuky
27 g
sacharidy
18 g
vláknina
1 g
lepek
1 g
sůl
1 g
cukry
1 g
draslík
830 mg
fosfor
467 mg
hořčík
254 mg
železo
192 mg
vápník
181 mg
cholesterol
172 mg
sodík
29 mg
mangan
19 mg
zinek
7 mg
měď
1 mg

Ingredience

    Na bramboráky:

  • 10 brambor
  • trocha hladké mouky
  • 4 stroužků česneku
  • 2 vejce
  • trocha mléka
  • 2 lžičky majoránky
  • sůl
  • pepř
  • Na masovou směs:

  • 400 g vepřového masa
  • 300 g kuřecího masa
  • 100 g asijské zeleniny
  • trocha sojové omáčky
  • červená cibule
  • trochu chilli
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce kečup
  • 2 lžíce hořčice
  • 100 g sýra Eidam (na posypání)

Postup:

  1. Příprava bramboráků:
    1. Brambory a česnek na jemno nastrouháme, přidáme majoránku, sůl, pepř, hladkou mouku, mléko a úplně nakonec 1 až 2 vejce.
  2. Příprava směsi:
    1. Maso nakrájíme na nudličky, smícháme se solí, pepřem, a sojovkou omáčkou.
    2. Přidáme asijskou zeleninu.
    3. Necháme v lednici odležet a mezitím si nakrájíme cibulku.
    4. Rozehřejeme si pánev, osmahneme na jemno nakrájenou cibulku do sklovita, přidáme k osmažení maso.
    5. Když je maso skoro hotové, zalijeme vodou, popř. vývarem a necháme společně vařit.
    6. Ke konci přimícháme ještě kečup a hořčici.
  3. Bramboráky osmažíme a podáváme se směsí.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.