Věnečky z odpalovaného těsta
MiškaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2236 KJ
- sacharidy
- 38 g
- tuky
- 38 g
- cukry
- 21 g
- nasycené mastné kyseliny
- 13 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 7 g
- bílkovina
- 7 g
- lepek
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 200 mg
- fosfor
- 176 mg
- cholesterol
- 128 mg
- vápník
- 126 mg
- sodík
- 73 mg
- hořčík
- 26 mg
- železo
- 1 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 140 g hladké mouky
- špetka soli
- 90 g 100% tuku (může být i Hera)
- 250 ml vody
- 3 vejce
- 500 ml mléka
- 2 vanilkové pudinky
- 100 g cukru
- 150 g másla
Těsto
Krém:
Nástroje
-
Pečící papír
Cukrářský sáček
Krém:
- Uvařit hustý pudink
- Nechat vychladnout
- Vmíchat do rozšlehaného másla
Příprava věnečků
- Dáme vařit vodu s tukem a solí.
- Jak začne vařit, tak přisypeme mouku a mícháme, dokud se nám těsto neodlepuje od stěn hrnce - cca 3 min.
- Necháme vychladnout a přidáme vajíčka jedno po druhém a pořádně vymýcháme v hladké těsto.
- Dáme do cukrářského sáčku a na plech s pečícím papírem děláme kolečka (jedno a ještě jednou obtočíme)
- Pečeme na 180°C asi 20 min a potom ztlumíme a na 150°C a pečeme ještě 10 min.
- Po celou dobu pečení se nesmí!!! otevřít trouba, věnečky by klesly.
- Necháme vychladnout a rozkrojíme
- Naplníme krémem dle chuti a nebo jen šlehačkou.
- Pospojujeme
- Posypeme cukrem, popřípadě ozdobíme čokoládou
Jsou nadýchané a lehké, ještě kávičku, nebo grog a je zaděláno na krásné odpoledne
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Fregola sarda se sušeným rajčaty
Vepřová panenka s omáčkou sweet chilli
Vláčná bábovka s cuketou (včetně veganské verze)
Podzimní (nejen) veganské palačinky
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.