Roláda se špenátem z listového těsta
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2207 KJ
- tuky
- 41 g
- sacharidy
- 29 g
- bílkovina
- 7 g
- vláknina
- 2 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- lepek
- 1 g
- cukry
- 1 g
- draslík
- 184 mg
- sodík
- 131 mg
- fosfor
- 64 mg
- vápník
- 24 mg
- hořčík
- 10 mg
Ingredience
- 300 g listového těsta
- 100 g cibule
- 1 česnek
- 100 g uzeného masa
- 2 hrsti listového špenátu
- Olej
Nádivka
- Na pánvi, na troše oleje usmažíme na jemno nakrájenou cibulku do sklovata, přidáme nakrájený česnek a nakrájené uzené maso. Orestujeme 2 minuty
- Přidáme 2 hrstě opraného listového špenátu, necháme jen chvíli na pánvi a vypneme. Slejeme olej.
- Necháme prochladnout a nandáme na rozválené listové těsto
Roláda
- Zabalíme jako roládu, potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme slunečnicovými semínky
- Dáme do trouby na 20 minut při 180 stupních
Špenát obsahuje hodně vitamínu A, C, hořčík a snižuje u starších lidí riziko ztráty ostrosti zraku. Doporučuji co nejvíc receptů s touhle snadno dostupnou potravinou.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Kuřecí soté s hlívou ústřičnou
Tagliatelle s gorgonzolovou omáčkou a ořechy
Quinoová bonboniéra
Pečené vepřové maso se špenátem
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.