Roláda se špenátem z listového těsta

Jiřinka
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 5 minut
Vaření: 25 minut
Celkově: 25 minut
Roláda se špenátem z listového těsta - výborné k pivíčku

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2207 KJ
tuky
41 g
sacharidy
29 g
bílkovina
7 g
vláknina
2 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
lepek
1 g
cukry
1 g
draslík
184 mg
sodík
131 mg
fosfor
64 mg
vápník
24 mg
hořčík
10 mg

Ingredience

  • 300 g listového těsta
  • 100 g cibule
  • 1 česnek
  • 100 g uzeného masa
  • 2 hrsti listového špenátu
  • Olej

Nádivka

  1. Na pánvi, na troše oleje usmažíme na jemno nakrájenou cibulku do sklovata, přidáme nakrájený česnek a nakrájené uzené maso. Orestujeme 2 minuty
  2. Přidáme 2 hrstě opraného listového špenátu, necháme jen chvíli na pánvi a vypneme. Slejeme olej.
  3. Necháme prochladnout a nandáme na rozválené listové těsto

Roláda

  1. Zabalíme jako roládu, potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme slunečnicovými semínky
  2. Dáme do trouby na 20 minut při 180 stupních

Špenát obsahuje hodně vitamínu A, C, hořčík a snižuje u starších lidí riziko ztráty ostrosti zraku. Doporučuji co nejvíc receptů s touhle snadno dostupnou potravinou.


Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.