Pohanka s tvarohovou nádivkou
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2769 KJ
- sacharidy
- 76 g
- tuky
- 32 g
- cukry
- 27 g
- nasycené mastné kyseliny
- 20 g
- bílkovina
- 15 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- draslík
- 466 mg
- fosfor
- 176 mg
- cholesterol
- 94 mg
- vápník
- 32 mg
- sodík
- 22 mg
- hořčík
- 9 mg
- železo
- 1 mg
Ingredience
- 250 g pohanky
- 2 vejce
- 250 g měkého tvarohu
- 100 g cukru
- 250 ml smetany
- Sůl
- 50 g másla
Postup:
- Na rozehřátý kastrůlek dáme pohanku a za stálého míchání opražíme.
- Zalejeme dostatečným množstvím vody, stáhneme teplotu a za mírného varu vaříme asi půl hodiny. Můžeme nechat mírně rozvařit.
- Necháme vychladnout. Do vychladlé kaše zamícháme cukr, vejce, tvaroh a špetku soli.
- Zapékací misku vymažeme máslem, dáme do ní směs, zalejeme smetanou a zapečeme 30 minut na 160 stupnů.
- Podáváme posypané moučkovým cukrem a polité máslem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Jehněčí kolínko na rozmarýnu s bramborovou kaší
Falešná dršťková z hlívy ústřičné
Salátek s pečenou řepou a kozím sýrem
Zelňačka s klobáskou
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.