Pohanka s tvarohovou nádivkou

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 5 minut
Vaření: 60 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2769 KJ
sacharidy
76 g
tuky
32 g
cukry
27 g
nasycené mastné kyseliny
20 g
bílkovina
15 g
mononenasycené mastné kyseliny
3 g
draslík
466 mg
fosfor
176 mg
cholesterol
94 mg
vápník
32 mg
sodík
22 mg
hořčík
9 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 250 g pohanky
  • 2 vejce
  • 250 g měkého tvarohu
  • 100 g cukru
  • 250 ml smetany
  • Sůl
  • 50 g másla

Postup:

  1. Na rozehřátý kastrůlek dáme pohanku a za stálého míchání opražíme.
  2. Zalejeme dostatečným množstvím vody, stáhneme teplotu a za mírného varu vaříme asi půl hodiny. Můžeme nechat mírně rozvařit.
  3. Necháme vychladnout. Do vychladlé kaše zamícháme cukr, vejce, tvaroh a špetku soli.
  4. Zapékací misku vymažeme máslem, dáme do ní směs, zalejeme smetanou a zapečeme 30 minut na 160 stupnů.
  5. Podáváme posypané moučkovým cukrem a polité máslem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.