Okurková polévka
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 291 KJ
- sacharidy
- 4 g
- tuky
- 3 g
- cukry
- 2 g
- bílkovina
- 1 g
- vláknina
- 1 g
- draslík
- 454 mg
- vápník
- 123 mg
- fosfor
- 81 mg
- hořčík
- 45 mg
- sodík
- 12 mg
- železo
- 3 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 500 g salátové okurky
- 500 ml zeleninového vývaru
- 1 cibule
- 1 lžíce oleje
- Trochu zelené petrželky
- Sůl
- Pepř
Postup:
- Na olej dáme na drobno nakrájenou cibulku a necháme zesklovatět.
- Přidáme na kolečka nakrájenou okurku.
- Dusíme při slabé teplotě 5 minut.
- Zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme 5 minut.
- Polévku rozmixujeme a ochutíme solí a pepřem.
- Polévku necháme vychladit v lednici. Podáváme studené - ozdobíme nasekanou petrželkou a opečenými krutonky z rohlíku.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Bramborové šišky
Kuřecí steak s bramborovým gratinem
Máslové velikonoční jidášky
Špecle s pečenou paprikou
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.