Okurková polévka

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 5 minut
Vaření: 10 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
291 KJ
sacharidy
4 g
tuky
3 g
cukry
2 g
bílkovina
1 g
vláknina
1 g
draslík
454 mg
vápník
123 mg
fosfor
81 mg
hořčík
45 mg
sodík
12 mg
železo
3 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 500 g salátové okurky
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 1 cibule
  • 1 lžíce oleje
  • Trochu zelené petrželky
  • Sůl
  • Pepř

Postup:

  1. Na olej dáme na drobno nakrájenou cibulku a necháme zesklovatět.
  2. Přidáme na kolečka nakrájenou okurku.
  3. Dusíme při slabé teplotě 5 minut.
  4. Zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme 5 minut.
  5. Polévku rozmixujeme a ochutíme solí a pepřem.
  6. Polévku necháme vychladit v lednici. Podáváme studené - ozdobíme nasekanou petrželkou a opečenými krutonky z rohlíku.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.