Broskvové řezy

Jiřinka
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 10
Příprava: 15 minut
Vaření: 30 minut
Broskvové řezy s tvarohem

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1217 KJ
sacharidy
56 g
cukry
24 g
bílkovina
10 g
tuky
2 g
vláknina
2 g
lepek
1 g
draslík
286 mg
fosfor
116 mg
vápník
76 mg
hořčík
50 mg
cholesterol
40 mg
sodík
25 mg

Ingredience

    Těsto

  • 250 g polohrubé mouky
  • 125 g moučkového cukru
  • 200 ml mléka
  • 3 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 lžíce kakaa
  • Na buchtu

  • 500 g tvarohu
  • 1 máslo
  • Trochu cukru
  • 820 g broskví
  • 2 vanilkové pudinky

Připravíme těsto a upečeme buchtu

  1. Do mísy si klepneme vejce a nasypeme cukr. Vezmeme si ponorný mixér a směs vyšleháme do pěny, pak pomalu přidáváme olej a přilijeme mléko. Mixér vypneme a ručně pomalu mícháme měchačkou a přisypáváme prosátou mouku, smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme i prosáté kakao.
  2. Plech na buchty vymažeme máslem a vysypeme moukou.
  3. Do vysypaného plechu nalejeme těsto a dáme do trouby na 30 minut při 180 stupních. Jestli je buchta upečená poznáme tak, že párátkem nebo špejlí zkusíme píchnout doprostřed. Když je párátko suché, je buchta pečená

Vytvoříme buchtě čepec

  1. Vychladlou buchtu potřeme tvarohem, který si připravíme tak, že v misce rozšleháme cukr s máslem do hladké pěny, přidáme tvaroh, ještě chvíli šleháme a je hotový
  2. Na tvaroh naskládáme na proužky nakrájené broskve z plechovky
  3. Štávu z broskví dáme do kastrůlku, přidáme vodu - aby toho bylo 750 ml. Odlejeme 100 ml do skeničky, kam přisypeme pudinky a rozmícháme do hladka, aby tam nebyly hrudky. Štávu v kastrůlku necháme, aby začla vařit a přilijeme rozmíchané pudinky.
  4. Vaříme za stálého míchání 2 minuty. Vznikne z toho želatina, kterou nalije na broskve
  5. Necháme vychladnout a nakrájíme na čtverečky

Barevně i chuťově krásně svěží řezy ke kávě, dobrou chuť!


Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.