Broskvové řezy
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1217 KJ
- sacharidy
- 56 g
- cukry
- 24 g
- bílkovina
- 10 g
- tuky
- 2 g
- vláknina
- 2 g
- lepek
- 1 g
- draslík
- 286 mg
- fosfor
- 116 mg
- vápník
- 76 mg
- hořčík
- 50 mg
- cholesterol
- 40 mg
- sodík
- 25 mg
Ingredience
- 250 g polohrubé mouky
- 125 g moučkového cukru
- 200 ml mléka
- 3 vejce
- 1 prášek do pečiva
- 1 lžíce kakaa
- 500 g tvarohu
- 1 máslo
- Trochu cukru
- 820 g broskví
- 2 vanilkové pudinky
Těsto
Na buchtu
Připravíme těsto a upečeme buchtu
- Do mísy si klepneme vejce a nasypeme cukr. Vezmeme si ponorný mixér a směs vyšleháme do pěny, pak pomalu přidáváme olej a přilijeme mléko. Mixér vypneme a ručně pomalu mícháme měchačkou a přisypáváme prosátou mouku, smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme i prosáté kakao.
- Plech na buchty vymažeme máslem a vysypeme moukou.
- Do vysypaného plechu nalejeme těsto a dáme do trouby na 30 minut při 180 stupních. Jestli je buchta upečená poznáme tak, že párátkem nebo špejlí zkusíme píchnout doprostřed. Když je párátko suché, je buchta pečená
Vytvoříme buchtě čepec
- Vychladlou buchtu potřeme tvarohem, který si připravíme tak, že v misce rozšleháme cukr s máslem do hladké pěny, přidáme tvaroh, ještě chvíli šleháme a je hotový
- Na tvaroh naskládáme na proužky nakrájené broskve z plechovky
- Štávu z broskví dáme do kastrůlku, přidáme vodu - aby toho bylo 750 ml. Odlejeme 100 ml do skeničky, kam přisypeme pudinky a rozmícháme do hladka, aby tam nebyly hrudky. Štávu v kastrůlku necháme, aby začla vařit a přilijeme rozmíchané pudinky.
- Vaříme za stálého míchání 2 minuty. Vznikne z toho želatina, kterou nalije na broskve
- Necháme vychladnout a nakrájíme na čtverečky
Barevně i chuťově krásně svěží řezy ke kávě, dobrou chuť!
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Falešná dršťková z hlívy ústřičné
Ovesné svačinové placičky
Jednoduchá jemná sekaná pečeně
Tagliatelle s lososem a rukolou
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.