Česká cibulačka

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 5 minut
Vaření: 5 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
646 KJ
sacharidy
23 g
tuky
5 g
bílkovina
3 g
cukry
1 g
lepek
1 g
sodík
98 mg
fosfor
75 mg
draslík
73 mg
vápník
57 mg
cholesterol
42 mg
hořčík
26 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 1 litr hovězího vývaru
  • 2 cibule
  • 1 vejce
  • 40 g anglické slaniny
  • Sůl
  • Pepř
  • 1 krajíček chleba

Postup:

  1. Použijeme dobrý, ochucený vývar z hovězího masa. Třeba podle Šéfkuchaře Martina :)
  2. Vývar uvedeme do varu. Cibuli nakrájíme na kolečka a přidáme do vývaru. Opepříme a krátce povaříme. Přilijeme rozšlehané vejce.
  3. Slaninu a chleba nakrájíme na kostičky. Na pánvičce slaninu osmažíme a přihodíme na chvíli opéct chleba.
  4. Na talíř dáme slaninu s opečeným chlebem, zalijeme horkou polévkou a posypeme nakrájenou petrželkou.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.