Americké lívance

Mišula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 20 minut
Skvělé s čímkoliv, tady je máme s marmeládou, nugetou, šlehačkou a několika kuličkami čerstvých borůvek

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2532 KJ
sacharidy
72 g
tuky
30 g
cukry
16 g
bílkovina
9 g
polynenasycené mastné kyseliny
3 g
vláknina
2 g
nasycené mastné kyseliny
2 g
lepek
1 g
draslík
663 mg
fosfor
209 mg
vápník
171 mg
hořčík
115 mg
sodík
42 mg
cholesterol
34 mg
železo
1 mg

Ingredience

    Na lívanec:

  • 200 ml mléka
  • 150 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • Špetka soli
  • 3 lžíce oleje
  • 2 lžíce cukru
  • 20 g přášku do pečiva
  • Na náplň:

  • 50 g marmelády
  • 50 g nutely
  • 200 ml šlehačky
  • 50 g borůvek

Nástroje

    Pánev na lívance (nemusí být)

Postup:

  1. Všechny suché suroviny dobře smícháme a do jiné nádoby rozmícháme vejce, mléko a olej.
  2. Směs s mlékem přidáme k suchým surovinám, ručním šlehačem zpracujeme v hladké těsto, necháme chvíli odpočinout.
  3. Na pánvi rozpustíme trochu másla (můžete i olej), vložíme po čtvrtce těsta a necháme při nízké teplotě opatrně péct.
  4. Otáčíme, když vrchní strana lívance už není tekutá - tak osmažíme i druhou stranu. Pokládáme z pánve lívance na talíř s papírovými kuchyňskými utěrkami, aby nebyly mastné.
  5. Záleží na každém, s čím si lívance připraví. Můžeme jen pokapat medem, javorovým sirupem, namazat nutelou, dobrým džemem nebo jen tak obalit ve skořicovém cukru.
  6. Na vrch dáme šlehačku a ovoce. Dobrou chuť!

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.