Americké lívance
MišulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2532 KJ
- sacharidy
- 72 g
- tuky
- 30 g
- cukry
- 16 g
- bílkovina
- 9 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- vláknina
- 2 g
- nasycené mastné kyseliny
- 2 g
- lepek
- 1 g
- draslík
- 663 mg
- fosfor
- 209 mg
- vápník
- 171 mg
- hořčík
- 115 mg
- sodík
- 42 mg
- cholesterol
- 34 mg
- železo
- 1 mg
Ingredience
- 200 ml mléka
- 150 g hladké mouky
- 1 vejce
- Špetka soli
- 3 lžíce oleje
- 2 lžíce cukru
- 20 g přášku do pečiva
- 50 g marmelády
- 50 g nutely
- 200 ml šlehačky
- 50 g borůvek
Na lívanec:
Na náplň:
Nástroje
-
Pánev na lívance (nemusí být)
Postup:
- Všechny suché suroviny dobře smícháme a do jiné nádoby rozmícháme vejce, mléko a olej.
- Směs s mlékem přidáme k suchým surovinám, ručním šlehačem zpracujeme v hladké těsto, necháme chvíli odpočinout.
- Na pánvi rozpustíme trochu másla (můžete i olej), vložíme po čtvrtce těsta a necháme při nízké teplotě opatrně péct.
- Otáčíme, když vrchní strana lívance už není tekutá - tak osmažíme i druhou stranu. Pokládáme z pánve lívance na talíř s papírovými kuchyňskými utěrkami, aby nebyly mastné.
- Záleží na každém, s čím si lívance připraví. Můžeme jen pokapat medem, javorovým sirupem, namazat nutelou, dobrým džemem nebo jen tak obalit ve skořicovém cukru.
- Na vrch dáme šlehačku a ovoce. Dobrou chuť!
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Datlovo batátové brownies
Presovaný bůček s pečenými jablky
Lasagne alla Bolognese
Dýňové špízy s tymiánovým vepřovým
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.