Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
MišulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1276 KJ
- bílkovina
- 26 g
- sacharidy
- 21 g
- tuky
- 12 g
- vláknina
- 3 g
- cukry
- 3 g
- lepek
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- nasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 466 mg
- fosfor
- 258 mg
- cholesterol
- 149 mg
- sodík
- 137 mg
- vápník
- 124 mg
- hořčík
- 60 mg
- železo
- 9 mg
- zinek
- 3 mg
- měď
- 1 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 400 g hovězího masa
- 3 mrkve
- Celer
- Petržel
- 30 g kedlubny
- 3 listky libečku
- Sůl
- Pepř
- 30 g nudlí do polévky (babiččiny nudle)
- 250 g jater
- 1 vajíčko
- Lžíce oleje
- 1/2 cibule na jemno nakrájenou
- Sůl
- Pepř
- Nať petržele
- 2 lžíce strouhanky
- 5 lžic mouky polohrubé
Na polévku:
Na knedlíčky:
Postup:
- Zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky a kostičky.
- Maso omejeme a vložíme i se zeleninou do hrnce.
- Okořeníme, přidáme libeček a vše zalijeme vodou a vaříme na mírném ohni cca 2,5 hodiny.
- Polévka nesmí vařit, jinak se zakalí.
- Když vaříme tak 1,5 hodiny, vhodíme do polévky knedlíčky, které uděláme tak, že si smícháme ingredience a lžící vhazujeme oválky do polévky.
- Nudle do polévky vařím zvlášť. Každý si pak do polévky nabere sám. Když dáte nudle přímo do vývaru, nasáknou vodu a nejsou pak dobré.
- Dobrou chuť!
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.