Salát z vařeného hovězího masa
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1846 KJ
- tuky
- 34 g
- bílkovina
- 19 g
- sacharidy
- 14 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 5 g
- nasycené mastné kyseliny
- 4 g
- cukry
- 4 g
- vláknina
- 1 g
- sůl
- 1 g
- draslík
- 469 mg
- fosfor
- 271 mg
- sodík
- 205 mg
- vápník
- 204 mg
- cholesterol
- 101 mg
- hořčík
- 86 mg
- železo
- 6 mg
- zinek
- 2 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 250 g sterilovaného hrášku
- 2 brambory
- trocha červené řepy
- 2 mrkve
- 6 kyselých okurek
- 250 g hovězího masa
- 2 vejce
- 3 lžíce oleje
- 2 lžíce octa
- 100 ml zakysané smetany
- 1 cibule
- 1 hřebíček
- 1 bobkový list
- 1 snítka tymiánu
- 8 zrníček pepře
- 4 kuličky jalovce
- Sůl
- Pepř
- Špetka papriky
- 1 žloutek
- olej
- Sůl
- Pepř
- Ocet
- 10 lístků petrželky
- 100 g oliv
Majonéza
Na ozdobu
Postup:
- Do většího hrnce si dáme tak 1,5 l vody, přidáme tymián, bobkový list, celý pepř, jalovec, cibuli a hřebíček. Maso do vody dáme až začne vařit. Vaříme na mírném ohni 2 až 3 hodiny. Kdo má tlakový hrnec, může ho použít.
- Brambory ve slupce vaříme zvlášť a očištěné mrkve taky zvlášť.
- Červenou řepu uvaříme doměka a oloupeme. Vajíčka uvaříme natvrdo 8 minut a studené oloupeme.
- Mezitím si slejeme sterilovaný hrášek a vysypeme ho do velké mísy.
- Brambory a mrkve propláchneme studenou vodou. Brambory oloupeme. Dva plátky řepy a několik koleček mrkve dáme stranou na ozdobu. Ostatní zeleninu nakrájíme na kostičky, kyselé okurky a vajíčka též. Vše dáváme do mísy. Maso zbavíme vláken a nakrájíme na kousky.
- Majonézu ušleháme ze žloutku a oleje, který kapeme po kapičkách, dokud není majonéza hustá. Ke konci šlehání osolíme, opepříme a kápneme kapku octa.
- Do misky si dáme zakysanou smetanu, 1/4 majonézy, sůl, pepř, papriku, kapku oleje a ocet. Popřípadě dochutíme. Omáčku vlijeme do salátu a jemně promícháme. Zbytek majonézy dáme do misky jako přílohu.
- Ozdobíme červenou řepou a mrkví.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.