Celerový salát s vejci a ořechy
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 822 KJ
- sacharidy
- 22 g
- tuky
- 21 g
- bílkovina
- 7 g
- vláknina
- 5 g
- cukry
- 2 g
- lepek
- 1 g
- draslík
- 314 mg
- fosfor
- 122 mg
- sodík
- 94 mg
- vápník
- 74 mg
- cholesterol
- 65 mg
- hořčík
- 25 mg
- železo
- 1 mg
Ingredience
- 1 celer
- Sůl
- trocha cukru
- 100 g majonézy
- Citron
- trocha plnotučné hořčice
- 2 vejce
- trocha másla
- trocha vlašských ořechů
- 150 g celozrnné bagetky
Postup:
- Pomazánka se dělá z oloupaného celeru, který vaříme v osolené a okyselené vodě do měka, asi 15 minut. Až vystydne, nastrouháme na tenké nudličky.
- Majonézu si dochutíme solí, hořčicí, pepřem a citronovou štávou.
- Celer smícháme s majonézou.
- Nakrájíme si bagetku, natřeme máslem, dáme plátek natvrdo vařeného vajíčka, pomazánku a ozdobíme půlkou vlašského ořechu.
- Jednohubky se hodí na svačinku, nebo k vínečku.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Burgundské hovězí
Lahodné hovězí na pepři a červeném víně
Segedínský guláš
Vepřové plíčky na smetaně
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.