Celerový salát s vejci a ořechy

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 23 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
822 KJ
sacharidy
22 g
tuky
21 g
bílkovina
7 g
vláknina
5 g
cukry
2 g
lepek
1 g
draslík
314 mg
fosfor
122 mg
sodík
94 mg
vápník
74 mg
cholesterol
65 mg
hořčík
25 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 1 celer
  • Sůl
  • trocha cukru
  • 100 g majonézy
  • Citron
  • trocha plnotučné hořčice
  • 2 vejce
  • trocha másla
  • trocha vlašských ořechů
  • 150 g celozrnné bagetky

Postup:

  1. Pomazánka se dělá z oloupaného celeru, který vaříme v osolené a okyselené vodě do měka, asi 15 minut. Až vystydne, nastrouháme na tenké nudličky.
  2. Majonézu si dochutíme solí, hořčicí, pepřem a citronovou štávou.
  3. Celer smícháme s majonézou.
  4. Nakrájíme si bagetku, natřeme máslem, dáme plátek natvrdo vařeného vajíčka, pomazánku a ozdobíme půlkou vlašského ořechu.
  5. Jednohubky se hodí na svačinku, nebo k vínečku.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.