Kotlety s dušenými jablky na kari

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 15 minut
Vaření: 40 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1814 KJ
bílkovina
30 g
tuky
29 g
sacharidy
10 g
cukry
8 g
nasycené mastné kyseliny
6 g
mononenasycené mastné kyseliny
3 g
vláknina
2 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
vápník
119 mg
draslík
92 mg
fosfor
59 mg
hořčík
59 mg
cholesterol
30 mg
železo
11 mg
sodík
6 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 600 g vepřových kotlet
  • 2 jablka
  • sůl
  • pepř
  • trocha červené mleté papriky
  • trocha cukru
  • 1/2 lžičky kari koření
  • trocha brusinkového kompotu
  • olej
  • 50 g másla
  • lžička cukru

Postup:

  1. Kotletu nakrájíme, očistíme, naklepeme a po obvodu nařízneme (aby se nám maso nekroutilo). Osolíme, opepříme a opaprikujeme.
  2. Vykrojíme z jablka jádřinec a nakrájíme jablko na dvoumilimetrové plátky.
  3. Kotletu zprudka opečeme z obou stran, podlejeme, přikrejeme pokličkou a dusíme do měkka.
  4. Mezitím na másle podusíme plátky jablek, přidáme cukr a kari koření.
  5. Podáváme s rýží, maso ozdobíme brusinkovým kompotem.
  6. Na zapití tohoto jídla doporučujem vinný střik.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.