Smažený sýr s hranolkami

Mišula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 10 minut
Vaření: 15 minut
Recept pochází přímo od nás z České republiky a obletěl rychle celý svět.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
7220 KJ
sacharidy
204 g
tuky
86 g
bílkovina
28 g
nasycené mastné kyseliny
21 g
polynenasycené mastné kyseliny
12 g
mononenasycené mastné kyseliny
11 g
vláknina
9 g
sůl
2 g
lepek
1 g
cukry
1 g
cholesterol
697 mg
vápník
294 mg
sodík
281 mg
fosfor
245 mg
draslík
190 mg
hořčík
44 mg
železo
2 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 2 plátky tvrdého sýru eidam
  • Sůl
  • 2 vajíčka
  • 100 g hladká mouka
  • trochu Oleje
  • 50 g strouhanky
  • 500 g hranolek
  • 100 g balkánského sýru
  • 100 g tatarské omáčky
  • (Zeleninová obloha dle chuťi)

Nástroje

    Fritovací hrnec

Postup:

  1. Plátky sýrů obalíme v trojobalu (mouka,vajíčko-osolené,strouhanka)
  2. Sýr je dobré pak znovu obalit ještě ve vajíčku a strouhance, aby nám nevytekl.
  3. Smažíme-li na pánvičce, dáme více oleje.
  4. Osmažíme a osolíme hranolky, které my rádi posypeme nastrouhaným balkánským sýrem.
  5. Podáváme s tatarkou a zeleninou. Dobrou chuť

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.