Jemné masíčko na citronech

Miška
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 60 minut
Lehké jídlo z plecka nebo kuřecího masa, výborně spojené s citronovou chutí

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3441 KJ
tuky
70 g
bílkovina
43 g
mononenasycené mastné kyseliny
25 g
nasycené mastné kyseliny
13 g
polynenasycené mastné kyseliny
12 g
sacharidy
2 g
draslík
604 mg
sodík
185 mg
cholesterol
175 mg
vápník
77 mg
hořčík
76 mg
fosfor
16 mg
zinek
6 mg
železo
6 mg

Ingredience

  • 1 kg plecka
  • 1/2 hrnku oleje
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 2 citróny
  • 2 lžičky oregana

Postup:

  1. Maso omyjeme (můžeme použít i kuřecí maso namísto plecka), osušíme a dáme do pekáčku.
  2. Přidáme olej. Dále se používá citronová šťáva (já pak ty vymačkané citrony dám k tomu péct) - silně pokapeme.
  3. Osolíme, opepříme, přidáme oregano a vložíme do trouby, nemusí být ani vyhřátá.
  4. Pečeme 1-2 h podle druhu masa.
  5. Cca každých 2O minut podléváme výpekem.
  6. Podáváme s opečenými brambory, kaší, ale jde i rýže nebo těstoviny.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.