Pizza z domácího těsta
MišulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2481 KJ
- sacharidy
- 79 g
- bílkovina
- 24 g
- tuky
- 19 g
- vláknina
- 3 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- cukry
- 2 g
- lepek
- 1 g
- sůl
- 1 g
- draslík
- 113 mg
- fosfor
- 95 mg
- hořčík
- 29 mg
- vápník
- 28 mg
- sodík
- 5 mg
- zinek
- 2 mg
- mangan
- 1 mg
- železo
- 1 mg
Ingredience
- 50 g Salám
- 50 g Eidam
- 100 g Mozzarella
- 30 g Kukuřice
- 50 g Klobáska
- trochu Kečupu
- 400 g polohrubé mouky
- 200 ml vody
- 20 g droždí
- Lžička soli
- 2 lžíce oleje
- Špetka moučkového cukru
Na pokladení:
Těsto:
Postup:
- Připravíme si těsto - do misky dáme mouku, v které si uděláme důlek a do něj rozmačkáme droždí, posypeme trochou moučkového cukru a zalijeme vlažnou vodou.
- Necháme vzejít kvásek. Pak přidáme sůl a olej a vytvoříme těsto. To necháme cca 15 minut kynout.
- Mezitím si nakrájíme suroviny - salám je lepší krájet na malé kousky. Pizza se lépe jí, než když tam dáme celá kolečka.
- Když máme vykynuté těsto, připravíme plech a zapneme si na 170° troubu.
- Těsto si rozprostřeme na plech, který jsme potřeli olejem.
- Pak to celé potřeme kečupem...
- ...naskládáme salámy a kukuřici...
- ... a doplníme mozzarelu.
- Dáme do trouby, cca po 15 minutách přidáme sýr eidam a dopečeme.
- Přeji dobrou chuť. Uvidíte že si ji oblíbíte i vy - a navíc, fantazii se meze nekladou, upravte s čím vám bude víc chutnat!
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.