Cibulová polévka
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1760 KJ
- sacharidy
- 59 g
- tuky
- 17 g
- cukry
- 12 g
- bílkovina
- 11 g
- nasycené mastné kyseliny
- 8 g
- vláknina
- 7 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 4 g
- lepek
- 1 g
- draslík
- 379 mg
- vápník
- 193 mg
- fosfor
- 99 mg
- sodík
- 32 mg
- hořčík
- 31 mg
- cholesterol
- 30 mg
- zinek
- 2 mg
- železo
- 1 mg
Ingredience
- 800 g cibule
- 1,5 dcl bílého vína
- 1 l hovězího vývaru
- 50 g hladké mouky
- 50 g másla
- 50 g sýra comte (můžeme nahradit parmazánem)
- olivový olej
- sůl
- mletý bílý pepř
- mletý květ muškátu
- 80 g bagety (na krutony z bílého pečiva)
Postup:
- Cibuli nakrájíme na plátky a na polovině másla s olivovým olejem ji začneme pomalu opékat, se špetkou soli, do zlatohněda.
- Pak nalijeme bílé víno a necháme společně podusit, až se víno úplně vyvaří a začne opět vystupovat tuk.
- Přidáme zbytek másla a mouku. Společeně osmažíme do zlatova, přilijeme studený hovězí vývar a dobře rozmícháme.
- Přivedeme k varu a 10 - 15 minut necháme za občasného míchání na mírném ohni provařit.
- Dochutíme solí, čerstvě mletým bílým pepřem a špetkou muškátového květu.
- Při podávání posypeme nastrouhaným sýrem a můžeme dát buď krutony nebo opečenou bílou bagetku.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Pečené vepřové maso s hráškovým pyré s mátou
Energetické chia čokoládové sušenky
Rýžové nudle po asijsku
Noky z červené řepy s kozím sýrem a vlašskými ořechy
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.