Čínské nudle s Gyrosem

Mišula
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 20 minut
Vaření: 120 minut
Celkově: 160 minut
Čínské nudle s Gyrosem - můžete si tuhle dobrůtku udělat i doma (maso péct v troubě místo na otevřeném ohni)

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2763 KJ
sůl
130 g
bílkovina
63 g
tuky
32 g
sacharidy
27 g
nasycené mastné kyseliny
4 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
lepek
1 g
draslík
279 mg
cholesterol
102 mg
fosfor
100 mg
vápník
74 mg
hořčík
35 mg
železo
2 mg
sodík
2 mg

Ingredience

  • 400 g kýty
  • 400 g vepřové krkovice
  • 20 dkg plátkový eidam (nebo gouda)
  • 1 Cibule
  • 2 Stroužky česneku
  • trocha koření Gyros
  • trocha grilovacího koření
  • 400 g čínských nudlí
  • Olej
  • Sůl
  • Pepř

DEN DOPŘEDU : si připravte maso.

  1. Nakrájíme plátky, které hodně naklepeme.
  2. Okořeníme z obou stran (kořením nešetříme), přidáme rozetřený česnek, zalejeme olejem a dáme do lednice.

Druhý den

  1. Druhý den vyndáme naložené maso z lednice na plech, kde maso skládáme na pekáč střídavě (vepřové maso, plátky sýra, krůtí maso a takhle pořád dokola).
  2. Pečeme při rozehřáté troubě 200 stupňů cca 1,5 až 2 hodiny, možná i déle, podle toho, kolik vrstev masa máme. Když je maso hotové, krájíme ho na malé úzké plátky.
  3. Mezi tím si uvaříme nudle (podle návodu).
  4. Nudle dáme na talíř, přidáme maso, dáme nakrájenou cibulku na kolečka a přelejeme výpekem.

Správně by se masíčko mělo točit u ohně, ale i takto doma si ho můžete připravit sami. Velmi dobrý je k tomu česnekový dip. Dobrou chuť.


Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.