Kachna s jablky (bramborovým knedlíkem a červeným zelím)

Mišula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 210 minut
Stará Česká klasika. Nic lehkého do žaludku, ale jednou za čas je to chuťová bomba.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
4112 KJ
tuky
82 g
mononenasycené mastné kyseliny
43 g
bílkovina
38 g
nasycené mastné kyseliny
22 g
sacharidy
21 g
cukry
16 g
vláknina
5 g
polynenasycené mastné kyseliny
3 g
draslík
854 mg
fosfor
423 mg
cholesterol
227 mg
sodík
200 mg
vápník
56 mg
hořčík
53 mg
železo
6 mg
zinek
5 mg
měď
1 mg

Ingredience

  • 1 kachna
  • 4 cibule
  • 4 jablka
  • Kmín
  • Sůl
  • Olej

Postup:

  1. Kachnu omyjeme, osolíme i uvnitř a nacpeme ji jablky smíchanými s cibulí.
  2. Posypeme kmínem.
  3. Podlijeme sklenicí vody a dáme péct. Pečeme 2,5-3,5 hodiny (záleží na velikosti) na 175°C.
  4. Podáváme ideálně s knedlíkem a zelím.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.