Čokoládové brownies
MiškaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 4173 KJ
- sacharidy
- 92 g
- cukry
- 76 g
- tuky
- 64 g
- nasycené mastné kyseliny
- 31 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 13 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 9 g
- bílkovina
- 9 g
- sůl
- 4 g
- vláknina
- 2 g
- draslík
- 1,103 g
- lepek
- 1 g
- trans mastné kyseliny
- 1 g
- fosfor
- 728 mg
- hořčík
- 292 mg
- vápník
- 197 mg
- cholesterol
- 164 mg
- sodík
- 27 mg
- zinek
- 6 mg
- železo
- 5 mg
- mangan
- 5 mg
- měď
- 2 mg
Ingredience
- 350 g čokolády (50-60 % obsah kakaa, nalámané na kostičky)
- 250 g másla (nakrájeného na kousky)
- 3 velká vejce (nebo 4 malá)
- 250 g krupicového cukru (nejlépe hnědého)
- 85 g hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 čokoládu na vaření
- hrst vlašských ořechů
Postup:
- Troubu předehřejte na 160 °C (elektrickou) nebo 140 °C (horkovzdušnou)
- Vezměte si hranatou formu nebo pekáček, vymastěte a teprve pak vyložte pečicím papírem.
- Čokoládu rozpusťte spolu s máslem. Vejce šlehejte tak dlouho, až zesvětlají, pak zašlehejte cukr, až je směs hustá a lesklá.
- Opatrně vmíchejte do rozpuštěné čokolády, navrch prosijte mouku s práškem do pečiva. Vše vymíchejte do hladka.
- Vlijte do formy.
- Pečte 30-35 minut tak dlouho, až je povrch pevný na dotek, mírně lesklý, ale suchý. Zkoušíte-li propečenost pomocí špejle, měly by na ní ulpět vlhké drobečky, neboť brownies musí ze své podstaty zůstat hutné a vlahé.
- Během chladnutí těsto ještě trochu dojde.
- Upečené brownies nechte nejprve vychladnout ve formě postavené na kuchyňské mřížku alespoň hodinu.
- Mezitím si rozpusťte čokoládu ve vodní lázni, pak polijte rozpuštěnou čokoládou, posypte nahrubo posekanými ořechy.
- Rozkrájejte na cca 16 úhledných čtverečků. Také po rozkrájení je nechte ještě chladnout na mřížce.
- V případě, že i tak to není dost, můžete podávat s vanilkovou zmrzlinou :)
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.