Pikantní králík na rozmarýnu

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 15 minut
Vaření: 20 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3924 KJ
tuky
77 g
sacharidy
55 g
nasycené mastné kyseliny
43 g
mononenasycené mastné kyseliny
16 g
bílkovina
5 g
polynenasycené mastné kyseliny
4 g
vláknina
2 g
draslík
1,176 g
cukry
1 g
trans mastné kyseliny
1 g
fosfor
168 mg
cholesterol
150 mg
vápník
83 mg
hořčík
79 mg
sodík
33 mg
železo
3 mg
mangan
1 mg

Ingredience

    Na králíka

  • 600 g králíka
  • 1 lžička chilli omáčky
  • 125 g másla
  • 2 lžíce oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 2 snítky rozmarýnu
  • Sůl
  • Pepř
  • Kaše

  • 800 g brambor
  • 250 ml smetany
  • 125 g másla

Postup:

  1. Králičí stehna odkostíme a nakrájíme na filety, osolíme a opepříme.
  2. Na pánev si dáme olej, 50 g másla, nakrájený česnek, snítku rozmarýnu, chilli omáčku a kousky králíka orestujeme ze všech stran. Pečeme na každé straně cca 5 minut, potom maso vyjmeme, přiklopíme a necháme odpočinout.
  3. Brambory okrájíme a dáme vařit do slané vody na 20 minut. Slejeme vodu, zalejeme smetanou, přidáme máslo a ručním štouchadlem rozmačkáme na hladkou kaši.
  4. Servírujeme kaši zdobenou petrželkou a plátky králíka. Králík je dobré zpestření našeho jídelníčku ;), s chutí do něj.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.