Pikantní králík na rozmarýnu
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3924 KJ
- tuky
- 77 g
- sacharidy
- 55 g
- nasycené mastné kyseliny
- 43 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 16 g
- bílkovina
- 5 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 4 g
- vláknina
- 2 g
- draslík
- 1,176 g
- cukry
- 1 g
- trans mastné kyseliny
- 1 g
- fosfor
- 168 mg
- cholesterol
- 150 mg
- vápník
- 83 mg
- hořčík
- 79 mg
- sodík
- 33 mg
- železo
- 3 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 600 g králíka
- 1 lžička chilli omáčky
- 125 g másla
- 2 lžíce oleje
- 2 stroužky česneku
- 2 snítky rozmarýnu
- Sůl
- Pepř
- 800 g brambor
- 250 ml smetany
- 125 g másla
Na králíka
Kaše
Postup:
- Králičí stehna odkostíme a nakrájíme na filety, osolíme a opepříme.
- Na pánev si dáme olej, 50 g másla, nakrájený česnek, snítku rozmarýnu, chilli omáčku a kousky králíka orestujeme ze všech stran. Pečeme na každé straně cca 5 minut, potom maso vyjmeme, přiklopíme a necháme odpočinout.
- Brambory okrájíme a dáme vařit do slané vody na 20 minut. Slejeme vodu, zalejeme smetanou, přidáme máslo a ručním štouchadlem rozmačkáme na hladkou kaši.
- Servírujeme kaši zdobenou petrželkou a plátky králíka. Králík je dobré zpestření našeho jídelníčku ;), s chutí do něj.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Špaldové rybízové muffiny (vegan)
Rajčatová polévka s červenou čočkou
Chilli con carne
Panna cotta s malinami a karamelem
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.