Zapečený květák se sýrem

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 30 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1153 KJ
bílkovina
18 g
tuky
18 g
sacharidy
8 g
nasycené mastné kyseliny
7 g
mononenasycené mastné kyseliny
4 g
vláknina
3 g
cukry
3 g
lepek
1 g
cholesterol
101 mg
fosfor
95 mg
draslík
83 mg
vápník
68 mg
sodík
50 mg
hořčík
11 mg

Ingredience

  • 1 květák
  • 60 g másla
  • 150 g tvrdého sýra (eidam)
  • 1 lžíce strouhanky
  • 2 vejce
  • 100 ml mléka

Postup:

  1. Očištěné květákové růžičky dáme do hrnce s osolenou vodou a vaříme 10 minut.
  2. Zcedíme a necháme okapat.
  3. Do vymazané zapíkací misky vložíme květák a zalejeme mlékem, ve kterém jsme rozšlehali polovinu strouhaného sýra.
  4. Druhou půlku strouhaného sýra smícháme se strouhankou a nahoru posypeme.
  5. V předem vyhřáté trubě zapékáme 15-20 minu při 180 stupních.
  6. Podáváme ideálně se zeleninovým salátem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.