Zapečený květák se sýrem
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1153 KJ
- bílkovina
- 18 g
- tuky
- 18 g
- sacharidy
- 8 g
- nasycené mastné kyseliny
- 7 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 4 g
- vláknina
- 3 g
- cukry
- 3 g
- lepek
- 1 g
- cholesterol
- 101 mg
- fosfor
- 95 mg
- draslík
- 83 mg
- vápník
- 68 mg
- sodík
- 50 mg
- hořčík
- 11 mg
Ingredience
- 1 květák
- 60 g másla
- 150 g tvrdého sýra (eidam)
- 1 lžíce strouhanky
- 2 vejce
- 100 ml mléka
Postup:
- Očištěné květákové růžičky dáme do hrnce s osolenou vodou a vaříme 10 minut.
- Zcedíme a necháme okapat.
- Do vymazané zapíkací misky vložíme květák a zalejeme mlékem, ve kterém jsme rozšlehali polovinu strouhaného sýra.
- Druhou půlku strouhaného sýra smícháme se strouhankou a nahoru posypeme.
- V předem vyhřáté trubě zapékáme 15-20 minu při 180 stupních.
- Podáváme ideálně se zeleninovým salátem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.