Fazolový salát
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 561 KJ
- sacharidy
- 11 g
- tuky
- 7 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 4 g
- bílkovina
- 4 g
- vláknina
- 2 g
- cukry
- 1 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 535 mg
- fosfor
- 360 mg
- vápník
- 165 mg
- hořčík
- 163 mg
- zinek
- 3 mg
- mangan
- 3 mg
- železo
- 3 mg
- sodík
- 2 mg
- měď
- 1 mg
Ingredience
- 100 g bílých fazolí
- 1 cibule
- Bazalka
- 1 limetka
- 1 lžíce vinného octa
- 3 lžíce vlažských ořechů
- 50 g oliv
- Sůl
- Pepř
Postup:
- Fazole namočíme nejméně na 8 hodin do vody (kdo nechce čekat 8 hodin, koupí si fazole v plechovce).
- Po 8 hodinách fazole slejeme a vaříme v hrnci s dostatečném množství vody, při slabé teplotě asi 45 minut.
- Cibuli nakrájíme na kolečka, bazalku na drobno.
- Citronovou štávu smícháme s octem, solí a pepřem.
- Do mísy vylejeme zálivku, přimícháme lžičku oleje, přihodíme kolečka cibule, bazalku a olivy.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.