Fazolový salát

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 45 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
561 KJ
sacharidy
11 g
tuky
7 g
polynenasycené mastné kyseliny
4 g
bílkovina
4 g
vláknina
2 g
cukry
1 g
mononenasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
535 mg
fosfor
360 mg
vápník
165 mg
hořčík
163 mg
zinek
3 mg
mangan
3 mg
železo
3 mg
sodík
2 mg
měď
1 mg

Ingredience

  • 100 g bílých fazolí
  • 1 cibule
  • Bazalka
  • 1 limetka
  • 1 lžíce vinného octa
  • 3 lžíce vlažských ořechů
  • 50 g oliv
  • Sůl
  • Pepř

Postup:

  1. Fazole namočíme nejméně na 8 hodin do vody (kdo nechce čekat 8 hodin, koupí si fazole v plechovce).
  2. Po 8 hodinách fazole slejeme a vaříme v hrnci s dostatečném množství vody, při slabé teplotě asi 45 minut.
  3. Cibuli nakrájíme na kolečka, bazalku na drobno.
  4. Citronovou štávu smícháme s octem, solí a pepřem.
  5. Do mísy vylejeme zálivku, přimícháme lžičku oleje, přihodíme kolečka cibule, bazalku a olivy.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.