Bramborové šišky s mákem
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2357 KJ
- sacharidy
- 80 g
- tuky
- 22 g
- nasycené mastné kyseliny
- 12 g
- bílkovina
- 9 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 7 g
- vláknina
- 3 g
- lepek
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 746 mg
- fosfor
- 115 mg
- cholesterol
- 92 mg
- hořčík
- 45 mg
- sodík
- 32 mg
- vápník
- 31 mg
- železo
- 1 mg
Ingredience
- 600 g brambor
- 200 g hrubé mouky (+na podsypání)
- 60 g krupice
- 1 vejce
- sůl
- trocha Mletého máku
- trocha Moučkového cukru
- 100 g Másla
Na šišky
Na podávání
Postup:
- Brambory upečeme v troubě cca (160°C, 50 minut), nebo je můžeme uvařit ve slupce v osolené vodě.
- Vychladlé nastrouháme na jemném struhadle.
- Přidáme hrubou mouku, krupici, vejce, sůl a vypracujeme těsto.
- Vytvarujeme malé šišky (snažíme se pracovat rychle – těsto může řídnout a lepit se), které uvaříme v lehce osolené vroucí vodě. Až vyplavou na povrch, jsou hotové.
- Vytáhneme šisky z vody, v misce smícháme s rozpuštěným máslem a ihned podáváme posypané mletým mákem a moučkovým cukrem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.