Bramborové šišky s mákem

Martin
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 50 minut
Vaření: 6 minut
Bramborové šišky s mákem - tradiční české jídlo, rychlé a snadné

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2357 KJ
sacharidy
80 g
tuky
22 g
nasycené mastné kyseliny
12 g
bílkovina
9 g
mononenasycené mastné kyseliny
7 g
vláknina
3 g
lepek
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
746 mg
fosfor
115 mg
cholesterol
92 mg
hořčík
45 mg
sodík
32 mg
vápník
31 mg
železo
1 mg

Ingredience

    Na šišky

  • 600 g brambor
  • 200 g hrubé mouky (+na podsypání)
  • 60 g krupice
  • 1 vejce
  • sůl
  • Na podávání

  • trocha Mletého máku
  • trocha Moučkového cukru
  • 100 g Másla

Postup:

  1. Brambory upečeme v troubě cca (160°C, 50 minut), nebo je můžeme uvařit ve slupce v osolené vodě.
  2. Vychladlé nastrouháme na jemném struhadle.
  3. Přidáme hrubou mouku, krupici, vejce, sůl a vypracujeme těsto.
  4. Vytvarujeme malé šišky (snažíme se pracovat rychle – těsto může řídnout a lepit se), které uvaříme v lehce osolené vroucí vodě. Až vyplavou na povrch, jsou hotové.
  5. Vytáhneme šisky z vody, v misce smícháme s rozpuštěným máslem a ihned podáváme posypané mletým mákem a moučkovým cukrem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.