Krabí salát s chřestem
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 270 KJ
- bílkovina
- 8 g
- sacharidy
- 4 g
- tuky
- 1 g
- sodík
- 444 mg
- draslík
- 167 mg
- vápník
- 84 mg
- fosfor
- 68 mg
- hořčík
- 23 mg
- cholesterol
- 5 mg
- železo
- 2 mg
Ingredience
- 500 g chřestu
- 2 jarní cibule
- 1 citron
- trochu kopru
- 4 lžíce bílého jogurtu
- Špetka kurkumy
- 150 g krabího masa
- Sůl
- Pepř
Postup:
- Krabí maso můžeme nahradit krabími tyčinkami, v každém případě si jej nejdříve předvaříme.
- Chřest oloupeme a odkrojíme dřevnaté konce. Dáme vařit do osolené vody, při mírné teplotě 20 minut. Vyndáme, necháme okapat a nakrájíme na malé kousky.
- Cibulku nakrájíme na tenké plátky. Citron omejeme, okrájíme kůru na tenké proužky a dužinu vymačkáme.
- Chřest smícháme s cibulkou, citronovou kůrou a krabím masem, které jsme předtím nakrájeli na kousky. Dochutíme citronovou štávou, solí a pepřem.
- Na jemno nakrájený kopr smícháme s jogurtem a kurkumou. Dresing nakapeme na salát a ručně promícháme.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.