Bruschetta s rajčaty a parmazánem

Mišula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 3
Příprava: 15 minut
Vaření: 5 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1049 KJ
sacharidy
31 g
tuky
18 g
bílkovina
13 g
mononenasycené mastné kyseliny
9 g
vláknina
7 g
cukry
5 g
nasycené mastné kyseliny
4 g
lepek
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
835 mg
fosfor
314 mg
vápník
117 mg
hořčík
88 mg
cholesterol
11 mg
sodík
11 mg
železo
5 mg
mangan
1 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 160 g bagety ( 2ks )
  • 2 stroužky česneku
  • 50 g parmazánu (v celku)
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 500 g rajčat
  • trocha bazalky (svazek)
  • Sůl
  • Pepř

Postup:

  1. Bagetu si nakrájíme cca na 2 cm vysoké plátky a opečeme je z obou stran na pánvi.
  2. Rajčata si omyjeme, zbavíme prostředku a nakrájíme na kostičky.
  3. K rajčatům přidáme prolisovaný česnek, sůl, pepř a nakrájenou bazalku.
  4. Vše důkladně, ale opatrně promícháme.
  5. Touto směsí si pomažeme opečené bagetky a na vrch nastrouháme parmazán. Dobrou chuť!

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.