Těstoviny (vrtulky) s bazalkovým pestem a parmazánem
MišulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2790 KJ
- tuky
- 52 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 32 g
- sacharidy
- 31 g
- bílkovina
- 15 g
- nasycené mastné kyseliny
- 11 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 5 g
- lepek
- 1 g
- sůl
- 1 g
- fosfor
- 362 mg
- draslík
- 294 mg
- sodík
- 203 mg
- hořčík
- 66 mg
- vápník
- 52 mg
- cholesterol
- 17 mg
- železo
- 4 mg
- zinek
- 4 mg
Ingredience
- 500 g těstovin
- 100 ml olivového oleje
- Sůl
- 100 g Parmazánu
- 50 g čerstvé bazalky
- 1 lžíce piniových oříšků
- 5 lžic olivového oleje
- Sůl
- 1 stroužek česneku
- 25 g sýra (parmazán)
Bazalkové pesto:
Postup:
-
Bazalkové pesto :
- Všechny ingredience vhodíme do mixéru a mixujeme, dokud se nám nevytvoří jemné pyré.
- Pak smícháme vařečkou s nastrouhaným sýrem. Hotovo. Pokud je pesta více než je potřeba, můžete ho dát do zavařovacích sklenic. Pořádně uzavřít a v lednici vydrží v celku dlouho.
- Když máme hotové pesto,tak si uvaříme dle návodu těstoviny a zcedíme.
- Rozehřejeme pánev, ve které těstoviny smícháme s pestem a necháme prohřát.
- Servírujeme na hluboký talíř, nahoru ještě nastrouháme hoblinky parmazánu. Dobrou chuť, i bez masa je to parádní bašta.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Dvojbarevný ricottový dort bez lepku
Rib eye steak s grilovanými žampiony
Köttbullar - švédské masové kuličky
Krevety s baby špenátem a česnekovou majonézou
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.