Těstoviny (vrtulky) s bazalkovým pestem a parmazánem

Mišula
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 20 minut
Vaření: 20 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2790 KJ
tuky
52 g
mononenasycené mastné kyseliny
32 g
sacharidy
31 g
bílkovina
15 g
nasycené mastné kyseliny
11 g
polynenasycené mastné kyseliny
5 g
lepek
1 g
sůl
1 g
fosfor
362 mg
draslík
294 mg
sodík
203 mg
hořčík
66 mg
vápník
52 mg
cholesterol
17 mg
železo
4 mg
zinek
4 mg

Ingredience

  • 500 g těstovin
  • 100 ml olivového oleje
  • Sůl
  • 100 g Parmazánu
  • Bazalkové pesto:

  • 50 g čerstvé bazalky
  • 1 lžíce piniových oříšků
  • 5 lžic olivového oleje
  • Sůl
  • 1 stroužek česneku
  • 25 g sýra (parmazán)

Postup:

  1. Bazalkové pesto :

    1. Všechny ingredience vhodíme do mixéru a mixujeme, dokud se nám nevytvoří jemné pyré.
    2. Pak smícháme vařečkou s nastrouhaným sýrem. Hotovo. Pokud je pesta více než je potřeba, můžete ho dát do zavařovacích sklenic. Pořádně uzavřít a v lednici vydrží v celku dlouho.
  2. Když máme hotové pesto,tak si uvaříme dle návodu těstoviny a zcedíme.
  3. Rozehřejeme pánev, ve které těstoviny smícháme s pestem a necháme prohřát.
  4. Servírujeme na hluboký talíř, nahoru ještě nastrouháme hoblinky parmazánu. Dobrou chuť, i bez masa je to parádní bašta.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.