Květák zapečený s mletým masem
PeťulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2229 KJ
- sacharidy
- 43 g
- tuky
- 31 g
- bílkovina
- 17 g
- vláknina
- 5 g
- cukry
- 4 g
- lepek
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- nasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 787 mg
- vápník
- 148 mg
- fosfor
- 133 mg
- hořčík
- 61 mg
- sodík
- 55 mg
- cholesterol
- 3 mg
- železo
- 2 mg
Ingredience
- 400 g mletého masa
- 2 lžíce oleje
- 600 g brambor
- 1 květák
- sůl
- pepř
- 1/4 l mléka
- 2 lžíce hladká mouka
bešamelová omáčka
Postup:
- Uvaříme zvlášť brambory nakrájené na plátky a zvlášť celý květák ve slané vodě do poloměkka. Květák rozebereme na růžičky.
- Na oleji osmahneme mleté maso. Osolíme, opepříme.
- Pekáček vymažeme tukem, vrstvíme do něj střídavě brambory, maso, květák. Vršek zalijeme bešamelovou omáčkou a dáme zapéct na půl hodiny do trouby.
- Místo mletého masa můžeme použít šunku a podle libosti přidat ještě do pekáčku strouhaný sýr.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Telecí blanquette
Máslové velikonoční jidášky
Kozí sýr v křupavém filo těstě
Dvojbarevný ricottový dort bez lepku
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.