Telecí Karé
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2659 KJ
- bílkovina
- 51 g
- sacharidy
- 30 g
- tuky
- 29 g
- cukry
- 17 g
- nasycené mastné kyseliny
- 8 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 7 g
- vláknina
- 4 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- draslík
- 963 mg
- fosfor
- 540 mg
- sodík
- 213 mg
- cholesterol
- 212 mg
- vápník
- 98 mg
- hořčík
- 87 mg
- zinek
- 7 mg
- železo
- 4 mg
Ingredience
- 1 kg telecího masa
- 500 g jablek
- 100 g šalotky
- 200 ml masového vývaru
- 30 g lučiny
- 15 g cukru
- 1 lžíce másla
- Olej
- Tymián
- Pepř
- Sůl
- 50 ml kalvadosu (jablečná pálenka)
Postup:
- Maso vcelku osolíme, opepříme, opečeme na oleji ze všech stran a vložíme do pekáče.
- Polovinu jablek nakrájíme na čtvrtky, vyřízneme jadřince, obložíme maso.
- Přihodíme celé šalotky, tymián, přelejeme vývarem a malou částí kalvadosu.
- Pečeme při vyhřáté troubě na 170 stupnů 30 minut.
- Upečené maso vyjmeme, výpek zjemníme lučinou a vše přecedíme.
- Zbylou část jablek oloupeme, zbavíme jadřinců, rozkrájíme na kostičky a na pánvi s rozehřátým máslem a cukrem necháme zkaramelizovat. Přilejeme zbytek kalvadosu a jablka oflambujeme.
- Jablka i s omáčkou přidáme k masu a podáváme s rýží.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Rizoto s liškami a hráškem
Telecí karbanátky s okurkovou salsou
Rybí krokety
Losos s listovým špenátem
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.