Věnečky z odpalovaného těsta
MišulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1612 KJ
- sacharidy
- 28 g
- tuky
- 27 g
- nasycené mastné kyseliny
- 14 g
- cukry
- 10 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 8 g
- bílkovina
- 6 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- lepek
- 1 g
- draslík
- 150 mg
- fosfor
- 145 mg
- cholesterol
- 112 mg
- vápník
- 85 mg
- sodík
- 53 mg
- hořčík
- 21 mg
- železo
- 1 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 250 ml vody
- 100 g Hery
- Špetka soli
- 200 g hladké mouky
- 4 vejce
- 400 ml mléka
- 1 vanilkový pudink
- 150 g másla
- 5 lžic moučkového cukru
Těsto:
Krém:
Nástroje
-
cukrářská zdobička - nebo ustřihnutý sáček
Těsto:
- Ve vodě rozpustíme Heru...
- ...přidáme sůl, mouku a uvaříme kaši. Hotová bude, jakmile se bude ode dna těsto odlepovat.
- Necháme vychladnout a po částech zašleháme vejce.
- Na plech děláme věnečky a vždy dvě kola nad sebe, velké podle naší představy. Těsto bude na dva plechy (cca 25ks).
- Pečeme v předehřáté troubě na 200° 8 minut (neměli bychom otvírat vůbec troubu těch prvních 8 minut). Poté zmírníme na 180° a pečeme ještě asi 18 minut.
- Pečeme na vyšším roštu celkem asi 26 minut.
- Po upečení rozřízneme.
Krém:
- Jako první si v mléku uvaříme puding dle návodu a necháme vychladnout (přes hrnec můžete dát potravinářskou fólii, aby se neutvořil škraloup).
- Do změklého másla nasypeme 2 lžíce cukru a vyšleháme.
- Vmícháme vychladlý pudink a trochu rumu.
- Krém ochutnáme a dosladíme.
- Rozkrojené věnečky plníme zdobičkou, do které si dáme krém z pudingu (pokud nemáte zdobičku, postačí sáček, na kterém ustřihnete jeden roh)
Skládání puzzle:
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Pečené vepřové, kysané zelí, bramborové šišky
Bulgur s grilovanými žampiony a rajčátky
Bramborové šišky
Špagety Aglio olio a peperoncino
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.