Věnečky z odpalovaného těsta

Mišula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 8
Příprava: 20 minut
Vaření: 30 minut
Kdopak by je neznal, že? Udělejte si je v pohodlí domova. Jsou jednoduché a moc chutné. Mě pomáhala dcerka a moc jí to bavilo.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1612 KJ
sacharidy
28 g
tuky
27 g
nasycené mastné kyseliny
14 g
cukry
10 g
mononenasycené mastné kyseliny
8 g
bílkovina
6 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
lepek
1 g
draslík
150 mg
fosfor
145 mg
cholesterol
112 mg
vápník
85 mg
sodík
53 mg
hořčík
21 mg
železo
1 mg
zinek
1 mg

Ingredience

    Těsto:

  • 250 ml vody
  • 100 g Hery
  • Špetka soli
  • 200 g hladké mouky
  • 4 vejce
  • Krém:

  • 400 ml mléka
  • 1 vanilkový pudink
  • 150 g másla
  • 5 lžic moučkového cukru

Nástroje

    cukrářská zdobička - nebo ustřihnutý sáček

Těsto:

  1. Ve vodě rozpustíme Heru...
  2. ...přidáme sůl, mouku a uvaříme kaši. Hotová bude, jakmile se bude ode dna těsto odlepovat.
  3. Necháme vychladnout a po částech zašleháme vejce.
  4. Na plech děláme věnečky a vždy dvě kola nad sebe, velké podle naší představy. Těsto bude na dva plechy (cca 25ks).
  5. Pečeme v předehřáté troubě na 200° 8 minut (neměli bychom otvírat vůbec troubu těch prvních 8 minut). Poté zmírníme na 180° a pečeme ještě asi 18 minut.
  6. Pečeme na vyšším roštu celkem asi 26 minut.
  7. Po upečení rozřízneme.

Krém:

  1. Jako první si v mléku uvaříme puding dle návodu a necháme vychladnout (přes hrnec můžete dát potravinářskou fólii, aby se neutvořil škraloup).
  2. Do změklého másla nasypeme 2 lžíce cukru a vyšleháme.
  3. Vmícháme vychladlý pudink a trochu rumu.
  4. Krém ochutnáme a dosladíme.
  5. Rozkrojené věnečky plníme zdobičkou, do které si dáme krém z pudingu (pokud nemáte zdobičku, postačí sáček, na kterém ustřihnete jeden roh)

Skládání puzzle:

  1. Naplněné věnečky pocukrujeme a uchováváme v ledničce, pokud se hned nesnědí. ;-)
  2. Tak vám přeji dobrou chuť a super zábavu i s dětmi nebo i bez dětí.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.