Zapečený lilek
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1251 KJ
- tuky
- 18 g
- bílkovina
- 17 g
- sacharidy
- 15 g
- cukry
- 8 g
- vláknina
- 6 g
- nasycené mastné kyseliny
- 3 g
- draslík
- 672 mg
- sodík
- 227 mg
- vápník
- 139 mg
- fosfor
- 124 mg
- cholesterol
- 46 mg
- hořčík
- 33 mg
- železo
- 1 mg
Ingredience
- 1 lilek
- 50 g anglické slaniny
- 50 g balkánského sýru
- 1 šalotka (nebo kousek pórku)
- 1 červená paprika
- 1 malá chilli paprička
- 4 cherry rajčátka
- šťáva z citronu
- 50 g tvrdého sýra
Postup:
- Lilek umyjeme, rozřízneme po délce a vydlabeme střídku. Sřídku a vydlabaný lilek potřeme citronovou šťávou, aby nám nezhnědly.
- Všechny ingredience i střídku lilku nakrájíme na malé kousky a dáme na chvíli na pánvičku orestovat.
- Veškerou orestovanou hmotu nandáme do vydlabaného lilku, posypeme nastrouhaným sýrem a dáme zapéct do trouby na 170 stupňů , 30 - 40 minut.
- Podáváme s čerstvým pečivem nebo vařeným bramborem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Chobotnice na grilu
Dvojbarevný ricottový dort bez lepku
Kuřecí Cordon bleu
Pečená kačena s červeným zelím a bramborovými šiškami
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.