Hovězí polévka z mletého masa

Peťula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 7
Celkově: 45 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
762 KJ
tuky
13 g
bílkovina
6 g
sacharidy
6 g
cukry
1 g
vápník
139 mg
hořčík
56 mg
fosfor
53 mg
draslík
31 mg
zinek
9 mg
sodík
6 mg
železo
4 mg
měď
1 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 400 g mletého masa
  • 100 g zeleninové směsy ( mrkev, hrách, kukuřice)
  • 1 cibule
  • 5 kuliček pepře
  • 5 kuliček nového koření
  • 2,5 l vody
  • 30 g nudlí
  • nať petržele (nebo pažitky na ozdoben)

Postup:

  1. Do hrnce dáme pomleté maso, vodu, sůl, cibuli rozkrájenou na čtvrtky a koření a vaříme asi půl hodiny.
  2. Poté přidáme kousky zeleniny a vaříme v polévce ještě 10 minut. Dávám-li zeleninu z mrazáku, nechám polévku se zeleninou ještě projít varem.
  3. Podle návodu na obalu uvařím nudle zvlášť a dávám je do polévky až na talíři. Hotovou polévku na talíři zdobím jemně nasekanou pažitkou nebo natí petrželky.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.