Hovězí polévka z mletého masa
PeťulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 762 KJ
- tuky
- 13 g
- bílkovina
- 6 g
- sacharidy
- 6 g
- cukry
- 1 g
- vápník
- 139 mg
- hořčík
- 56 mg
- fosfor
- 53 mg
- draslík
- 31 mg
- zinek
- 9 mg
- sodík
- 6 mg
- železo
- 4 mg
- měď
- 1 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 400 g mletého masa
- 100 g zeleninové směsy ( mrkev, hrách, kukuřice)
- 1 cibule
- 5 kuliček pepře
- 5 kuliček nového koření
- 2,5 l vody
- 30 g nudlí
- nať petržele (nebo pažitky na ozdoben)
Postup:
- Do hrnce dáme pomleté maso, vodu, sůl, cibuli rozkrájenou na čtvrtky a koření a vaříme asi půl hodiny.
- Poté přidáme kousky zeleniny a vaříme v polévce ještě 10 minut. Dávám-li zeleninu z mrazáku, nechám polévku se zeleninou ještě projít varem.
- Podle návodu na obalu uvařím nudle zvlášť a dávám je do polévky až na talíři. Hotovou polévku na talíři zdobím jemně nasekanou pažitkou nebo natí petrželky.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.