Vepřové jazyky pečené na česneku
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 512 KJ
- tuky
- 12 g
- nasycené mastné kyseliny
- 7 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 4 g
- sacharidy
- 1 g
- draslík
- 527 mg
- fosfor
- 162 mg
- vápník
- 44 mg
- cholesterol
- 37 mg
- hořčík
- 32 mg
- sodík
- 3 mg
- zinek
- 1 mg
- železo
- 1 mg
Ingredience
- 3 vepřové jazyky (800 g)
- 60 g másla
- 4 stroužky česneku
- Zeleninový vývar
- Sůl
- Kmín
Postup:
- Jazyky uvaříme v zeleninovém vývaru do měkka (cca 1,5 hodiny). Vyndáme a jazyky oloupeme, začistíme a z každého jazyka nakrájíme podélně 4 plátky a osolíme.
- V pánvi na rozehřátém másle s kmínem a utřeným česnekem po obou stranách upečeme.
- Podáváme jako teplý předkrm, nebo jako samostatný pokrm s čerstvým chlebem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Presovaný bůček s pečenými jablky
Krkonošské kyselo
Vláčná bábovka s cuketou (včetně veganské verze)
Vláčné kořeněné cookies
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.