Vepřové jazyky pečené na česneku

Jiřinka
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 20 minut
Vaření: 120 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
512 KJ
tuky
12 g
nasycené mastné kyseliny
7 g
mononenasycené mastné kyseliny
4 g
sacharidy
1 g
draslík
527 mg
fosfor
162 mg
vápník
44 mg
cholesterol
37 mg
hořčík
32 mg
sodík
3 mg
zinek
1 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 3 vepřové jazyky (800 g)
  • 60 g másla
  • 4 stroužky česneku
  • Zeleninový vývar
  • Sůl
  • Kmín

Postup:

  1. Jazyky uvaříme v zeleninovém vývaru do měkka (cca 1,5 hodiny). Vyndáme a jazyky oloupeme, začistíme a z každého jazyka nakrájíme podélně 4 plátky a osolíme.
  2. V pánvi na rozehřátém másle s kmínem a utřeným česnekem po obou stranách upečeme.
  3. Podáváme jako teplý předkrm, nebo jako samostatný pokrm s čerstvým chlebem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.