Přírodní vepřový řízek
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1161 KJ
- sůl
- 228 g
- bílkovina
- 37 g
- tuky
- 13 g
- sacharidy
- 2 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- vláknina
- 1 g
- nasycené mastné kyseliny
- 1 g
- cukry
- 1 g
- cholesterol
- 94 mg
- draslík
- 85 mg
- vápník
- 62 mg
- fosfor
- 29 mg
- hořčík
- 25 mg
- sodík
- 23 mg
- železo
- 1 mg
Ingredience
- 700 g vepřové kýty
- olej
- sůl
- pepř
- mletá červená paprika
- 2 kedlubny
- 4 mrkve
Postup:
- Maso si očistíme, nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a opaprikujeme. Na pánvi s rozpáleným olejem opečeme maso z obou stran (cca 6-10 minut, podle masa). Maso vyndáme na talíř.
- Z mrkve a kedlubny si nakrájíme hranolky, omyjeme, osušíme a pečeme na výpeku po mase, až jsou hranolky měkké - cca 3-5 minut. Zároveň s hranolkami si upečeme plátky anglické slaniny na ozdobu.
- Servírujeme jako hlavní chod, můžeme si k tomu dát čerstvé pečivo.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Salát s kozím sýrem a grilovanou hruškou
Svíčková na smetaně
Fettuccine s lososem
Fregola sarda se sušeným rajčaty
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.