Fettuccine s lososem
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 4167 KJ
- sacharidy
- 88 g
- tuky
- 55 g
- bílkovina
- 33 g
- nasycené mastné kyseliny
- 29 g
- vláknina
- 4 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- trans mastné kyseliny
- 2 g
- draslík
- 1,43 g
- lepek
- 1 g
- vápník
- 351 mg
- fosfor
- 239 mg
- hořčík
- 92 mg
- cholesterol
- 64 mg
- železo
- 8 mg
- mangan
- 3 mg
- sodík
- 2 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 500 g fettuccine (či tagliatelle)
- 250 g losos filet bez kůže
- 400 ml smetany
- 50 g másla
- 50 g hladkolistá petržel nať
- 2 stroužky česneku
- Šťáva z citronu
- Sůl
- Pepř
Postup:
- V kastrolu přivede k varu osolenou vodu a vhodíme těstoviny. Vaříme 6 až 8 minut, popřípadě dle instrukcí na sáčku.
- Mezitím nakrájíme filet z lososa na malé kousky.
- Na pánev dáme máslo a až se rozpustí, přihodíme nasekaný česnek, který zpěníme (jen chvilku, aby nezhořkl)
- Přilijeme smetanu, osolíme, opepříme a přivedeme k varu.
- Vhodíme kousky lososa a dobře, ale opatrně promícháme.
- Přidáme citronovou šťávu a odděláme z ohně.
- Fettuccine vytáhneme z vody a vhodíme do připravené omáčky s lososem.
- Na závěr přisypeme nasekanou petrželovou nať a můžeme podávat.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Kuřecí Cordon bleu
Pečené vepřové maso s hráškovým pyré s mátou
Treska s květákovým pyré a hráškem
Špagety all Arrabiatta
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.