Obalovaný řízek z hlívy ústřičné

Jiřule
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 15 minut
Vaření: 15 minut
Nemusí být pořád maso - obalovaný řízek z hlívy ústřičné je báječná změna.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1153 KJ
sacharidy
55 g
bílkovina
7 g
vláknina
3 g
tuky
2 g
draslík
1,381 g
lepek
1 g
nasycené mastné kyseliny
1 g
fosfor
205 mg
hořčík
100 mg
vápník
79 mg
cholesterol
64 mg
sodík
51 mg
železo
3 mg

Ingredience

  • 300 g hlívy ústřičné
  • 1 kg brambor
  • 2 vejce
  • trocha polohrubé mouky
  • trocha strouhanky
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Hlívu ústřičnou si obalíme v trojobalu - mouka, vejce, strouhanka a vajíčka si osolíme a opepříme.
  2. Na pánvi si rozehřejeme olej a řízečky si osmažíme.
  3. Brambory si oloupeme a nakrájíme na kousky.
  4. Vaříme v osolené vodě.
  5. Nandáme na talíř a můžeme podávat s dábelskou omáčkou.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.