Hráškový krém
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1677 KJ
- sacharidy
- 43 g
- tuky
- 24 g
- nasycené mastné kyseliny
- 14 g
- bílkovina
- 12 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- vláknina
- 1 g
- lepek
- 1 g
- draslík
- 518 mg
- fosfor
- 222 mg
- vápník
- 80 mg
- hořčík
- 79 mg
- cholesterol
- 30 mg
- sodík
- 15 mg
- železo
- 3 mg
- zinek
- 1 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 600 ml kuřecího vývaru
- 500 g mraženého hrášku
- 150 ml smetany (30%)
- 50 g másla
- 2 stroužky česneku
- 1/2 cibule
- muškátový oříšek
- sůl
- bílý pepř
- 80 g bagety ( bílá na krutony)
Postup:
- Na polovině másla zpěníme do skleněna nadrobno nakrájenou cibulku s česnekem.
- Zalijeme kuřecím vývarem a přivedeme k varu.
- Nasypeme 2/3 hrášku, stáhneme z ohně a ihned rozmixujeme tyčovým mixérem.
- Nalijeme smetanu, dochutíme solí, bílým pepřem a špetičkou muškátového oříšku.
- Do horké polévky nasypeme zbytek hrášku, který necháme vcelku. Už nevaříme.
- Zjemníme zbytkem másla.
- Podáváme s krutony z bílého pečiva, které jsme nakrájeli na kostičky a v troubě na sucho upekli do zlatova.
- Ozdobíme nasekanou mátou nebo zelenou petrželkou.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Špagety All Genovese
Penne s brokolicí v nivové omáčce
Pečené brokolicové korunky
Bramborová polévka s houbami
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.