Lilkový salát
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1180 KJ
- tuky
- 20 g
- sacharidy
- 17 g
- cukry
- 8 g
- vláknina
- 6 g
- bílkovina
- 6 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 4 g
- nasycené mastné kyseliny
- 4 g
- draslík
- 1,263 g
- lepek
- 1 g
- sůl
- 1 g
- fosfor
- 251 mg
- vápník
- 189 mg
- hořčík
- 73 mg
- cholesterol
- 21 mg
- sodík
- 18 mg
- železo
- 3 mg
- zinek
- 2 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 1 lilek
- 1 rajče
- 1 šalotka
- 2 stroužky česneku
- 50 g bakánského sýru
- Trochu hladké mouky
- citronová šťáva
- olej
- sůl
Postup:
- Lilek omyjeme a nakrájíme na 5 mm kolečka, nasolíme a necháme 30 minut vypotit.
- Mezitím si nakrájíme na kolečka rajče, šalotku, česnek na plátky a balkánský sýr na kostičky.
- Po 30 minutách utřeme z lilku vodu, pokapeme citronovou šťávou a obalíme v hladké mouce.
- Lilek osolíme a dáme opéct do zlatova s čenekem na rozehřátém oleji.
- Opečený lilek dáme na papírovou utěrku, aby okapal olej.
- Naskládáme lilek na talíř, poklademe rajče, šalotku, opečený česnek, sýr a podáváme s čerstvou bagetkou.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Crepes Suzette
Špecle s pečenou paprikou
Vláčná bábovka s cuketou (včetně veganské verze)
Krkonošské kyselo
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.