Pikantní dip
PeťulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1362 KJ
- tuky
- 23 g
- sacharidy
- 17 g
- nasycené mastné kyseliny
- 12 g
- cukry
- 11 g
- bílkovina
- 10 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 7 g
- sůl
- 2 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- fosfor
- 626 mg
- vápník
- 552 mg
- draslík
- 457 mg
- cholesterol
- 206 mg
- sodík
- 157 mg
- hořčík
- 117 mg
- železo
- 9 mg
- zinek
- 3 mg
- mangan
- 2 mg
Ingredience
- 250 ml mléka
- 1 lžička bramborového škrobu
- 1 žloutek
- 20 g másla
- sůl
- pepř
- 1 zarovnaná lžička hořčice
Postup:
- Z mléka oddělíme malou část, ve které rozmícháme škrobový prášek.
- Zbytek mléka, do kterého jsme rozkvedlali žloutek a přidali špetku soli, přivedeme k varu. Potom do něj vlijeme mléko se škrobem a jakmile omáčka zhoustne a začne probublávat, vypneme sporák.
- Do omáčky přidáme plátek másla a mícháme do rozpuštění. Nakonec okořeníme tlučeným pepřem a malou lžičkou hořčice.
- Omáčkou můžeme dochutit vejce vařená natvrdo nebo jídla se steaky.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.