Pikantní dip

Peťula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 1
Vaření: 10 minut
Celkově: 10 minut
Žloutková omáčka okořeněná pepřem a hořčicí jako chuťovka k vejci natvrdo nebo masu.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1362 KJ
tuky
23 g
sacharidy
17 g
nasycené mastné kyseliny
12 g
cukry
11 g
bílkovina
10 g
mononenasycené mastné kyseliny
7 g
sůl
2 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
fosfor
626 mg
vápník
552 mg
draslík
457 mg
cholesterol
206 mg
sodík
157 mg
hořčík
117 mg
železo
9 mg
zinek
3 mg
mangan
2 mg

Ingredience

  • 250 ml mléka
  • 1 lžička bramborového škrobu
  • 1 žloutek
  • 20 g másla
  • sůl
  • pepř
  • 1 zarovnaná lžička hořčice

Postup:

  1. Z mléka oddělíme malou část, ve které rozmícháme škrobový prášek.
  2. Zbytek mléka, do kterého jsme rozkvedlali žloutek a přidali špetku soli, přivedeme k varu. Potom do něj vlijeme mléko se škrobem a jakmile omáčka zhoustne a začne probublávat, vypneme sporák.
  3. Do omáčky přidáme plátek másla a mícháme do rozpuštění. Nakonec okořeníme tlučeným pepřem a malou lžičkou hořčice.
  4. Omáčkou můžeme dochutit vejce vařená natvrdo nebo jídla se steaky.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.