Sýrový nákyp

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 20 minut
Vaření: 40 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2597 KJ
sacharidy
61 g
bílkovina
34 g
tuky
25 g
cukry
8 g
nasycené mastné kyseliny
4 g
polynenasycené mastné kyseliny
3 g
mononenasycené mastné kyseliny
2 g
sůl
2 g
vláknina
1 g
lepek
1 g
draslík
352 mg
fosfor
343 mg
vápník
231 mg
cholesterol
201 mg
sodík
148 mg
hořčík
42 mg
železo
2 mg
zinek
2 mg

Ingredience

  • 400 g veky
  • 600 ml mléka
  • 180 g tvrdého sýra (eidam)
  • 6 vajec
  • Sůl
  • špetka muškátového oříšku
  • Olej

Postup:

  1. Veku nakrájíme na kousky, dáme do hrnce, zalijeme horkým mlékem a necháme 10 minut odstát.
  2. Pak veku vymačkáme, dáme do mísy, přímíchame žloutky, nastrouhaný sýr, osolíme, přidáme muškátový oříšek a promícháme.
  3. Nakonec do směsi lehce přímícháme z bílku ušlehaný tuhý sníh.
  4. Zapékací mísu vymažeme, naplníme hmotou a pečeme na 180 stupňů 40 minut.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.