Sýrový nákyp
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2597 KJ
- sacharidy
- 61 g
- bílkovina
- 34 g
- tuky
- 25 g
- cukry
- 8 g
- nasycené mastné kyseliny
- 4 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- sůl
- 2 g
- vláknina
- 1 g
- lepek
- 1 g
- draslík
- 352 mg
- fosfor
- 343 mg
- vápník
- 231 mg
- cholesterol
- 201 mg
- sodík
- 148 mg
- hořčík
- 42 mg
- železo
- 2 mg
- zinek
- 2 mg
Ingredience
- 400 g veky
- 600 ml mléka
- 180 g tvrdého sýra (eidam)
- 6 vajec
- Sůl
- špetka muškátového oříšku
- Olej
Postup:
- Veku nakrájíme na kousky, dáme do hrnce, zalijeme horkým mlékem a necháme 10 minut odstát.
- Pak veku vymačkáme, dáme do mísy, přímíchame žloutky, nastrouhaný sýr, osolíme, přidáme muškátový oříšek a promícháme.
- Nakonec do směsi lehce přímícháme z bílku ušlehaný tuhý sníh.
- Zapékací mísu vymažeme, naplníme hmotou a pečeme na 180 stupňů 40 minut.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.