Špenátové lívance s bryndzou

Peťula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 5
Příprava: 10 minut
Vaření: 30 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
4292 KJ
sacharidy
73 g
tuky
56 g
bílkovina
53 g
cukry
13 g
vláknina
4 g
nasycené mastné kyseliny
2 g
draslík
1,114 g
lepek
1 g
mononenasycené mastné kyseliny
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
sůl
1 g
fosfor
471 mg
sodík
458 mg
vápník
379 mg
hořčík
120 mg
cholesterol
91 mg
železo
6 mg
zinek
3 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 1 l mléka
  • lžička soli
  • 500 g špenátu
  • 2 vejce
  • 400 g hladké mouky
  • 150 g slaniny
  • 750 g bryndzy

Postup:

  1. Do mísy nasypeme mouku, sůl a vejce a rozmícháme je s mlékem.
  2. Přidáme pomletý špenát. Když používáme mražený špenát, nejprve jej rozmrazíme.
  3. Slaninu nakrájíme na kostičky.
  4. Na pánvi opražíme slaninu a na ní usmažíme špenátové lívance.
  5. Ještě horké lívance potíráme bryndzou.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.