Sýrové kuličky
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2462 KJ
- bílkovina
- 57 g
- tuky
- 30 g
- sacharidy
- 20 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 4 g
- vláknina
- 1 g
- lepek
- 1 g
- sůl
- 1 g
- nasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 500 mg
- vápník
- 199 mg
- fosfor
- 119 mg
- hořčík
- 69 mg
- železo
- 5 mg
- mangan
- 2 mg
- zinek
- 1 mg
- sodík
- 1 mg
Ingredience
- 300 g tvrdého sýra
- 6 bílků
- 50 g hladké mouky
- trochu petrželky
- Sůl
- Pepř
- Olej
Postup:
- V míse si ušleháme z bílků tuhý sníh, nezapomeňte na špetku soli, aby se sníh dobře našlehal.
- Pak pomalu vmícháme nastrouhaný sýr, sůl, pepř a nasekanou petrželku.
- Ze směsi naděláme kuličky, které obalíme v mouce a usmažíme na rozpáleném oleji.
- Kuličky zdvojnásobí velikost při smažení a to je chvíle, kdy jsou hotové a tak je vyndáme a necháme je okapat.
- Kuličky se podávají horké s čerstvým pečivem. Jsou dobré, když přijde návštěva k vínečku nebo pivu.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Holandský řízek
Pečené vepřové s glazovanými cibulkami
Domácí gnocchi s krémem z pečených paprik a rajčat
Veganské špagety na řecký způsob
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.