Sýrové kuličky

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 25 minut
Vaření: 15 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2462 KJ
bílkovina
57 g
tuky
30 g
sacharidy
20 g
polynenasycené mastné kyseliny
4 g
vláknina
1 g
lepek
1 g
sůl
1 g
nasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
500 mg
vápník
199 mg
fosfor
119 mg
hořčík
69 mg
železo
5 mg
mangan
2 mg
zinek
1 mg
sodík
1 mg

Ingredience

  • 300 g tvrdého sýra
  • 6 bílků
  • 50 g hladké mouky
  • trochu petrželky
  • Sůl
  • Pepř
  • Olej

Postup:

  1. V míse si ušleháme z bílků tuhý sníh, nezapomeňte na špetku soli, aby se sníh dobře našlehal.
  2. Pak pomalu vmícháme nastrouhaný sýr, sůl, pepř a nasekanou petrželku.
  3. Ze směsi naděláme kuličky, které obalíme v mouce a usmažíme na rozpáleném oleji.
  4. Kuličky zdvojnásobí velikost při smažení a to je chvíle, kdy jsou hotové a tak je vyndáme a necháme je okapat.
  5. Kuličky se podávají horké s čerstvým pečivem. Jsou dobré, když přijde návštěva k vínečku nebo pivu.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.