Mandlová bábovka s třešněmi

Mišula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 6
Příprava: 15 minut
Vaření: 60 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2788 KJ
sacharidy
103 g
cukry
52 g
tuky
23 g
bílkovina
11 g
nasycené mastné kyseliny
10 g
vláknina
3 g
lepek
1 g
mononenasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
516 mg
fosfor
199 mg
vápník
98 mg
hořčík
87 mg
cholesterol
86 mg
sodík
29 mg
železo
1 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 250 g cukru krystal
  • 4 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • 250 ml smetany
  • 90 g mletých mandlí
  • 250 g hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 200 g třešní (vypeckované)
  • Trochu tuku (na vymazání bábovky)
  • 1 lžíci moučkového cukru

Postup:

  1. Nejprve si do mísy dáme vajíčka a cukr. Rozšleháme do hezké pěny.
  2. Do pěny přidáme zbytek ingrediencí a umícháme lité těsto.
  3. Vymažeme si tukem formu a posypeme moukou tak, aby byla hezky ze všech stran vysypaná.
  4. Připravíme si vypeckované třešně.
  5. Těsto naléváme do formy po troškách a vždy dáme hrst třešní po celém obvodu bábovky. Takto střídámé a končíme těstem.
  6. Předehřejeme si troubu na 180° a pečeme zhruba 60 minut.
  7. Jestli je hotová, poznáte když zapíchnete špejli - když ji vyndáte a bude suchá, bábovka je hotová.
  8. Hotovou bábovku necháme chvíli vychladnout a pak jí vyklopíme.
  9. Pocukrujeme moučkovým cukrem a můžeme podávat s kopečkem čerstvé šlehačky. Dobrou chuť!

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.