Zapečený květák s bešamelem
MišulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2358 KJ
- tuky
- 48 g
- bílkovina
- 19 g
- nasycené mastné kyseliny
- 17 g
- sacharidy
- 13 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 4 g
- vláknina
- 3 g
- cukry
- 3 g
- lepek
- 1 g
- sůl
- 1 g
- sodík
- 449 mg
- vápník
- 371 mg
- fosfor
- 296 mg
- draslík
- 206 mg
- cholesterol
- 95 mg
- hořčík
- 31 mg
- železo
- 2 mg
- zinek
- 2 mg
Ingredience
- 1 květák
- 1 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 150 ml smetany
- 150 ml mléka
- 1 lžíce hořčice
- Sůl
- Pepř
- Špetka muškátového oříšku
- 160 g nivy
- Trochu pažitky (na posypání)
- 200 g anglické slaniny
PRO NEVEGETARIÁNY:
Postup:
- Nejprve si očistíme a rozkrájíme květák na růžičky. Ten uvaříme v osolené vodě.
- V hrnci si necháme rozehřát máslo, zaprášíme ho moukou a rozmícháme s mlékem, smetanou a hořčicí.
- Za stálého míchaní necháme projít varem, okořeníme, dáme muškátový oříšek a nastrouháme nivu.
- Zapékací mísu vymažeme máslem. Vložíme květák (kdo chce, může na květák dát plátky slaniny).
- Zalijeme připraveným bešamelem.
- Dáme do předehřáté trouby na 180° cca 30 minut.
- Servírujeme s nasekanou pažitkou.
- Dobrou chuť!
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.